Home ΤΟΠΙΚΑ ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑ : Επιστολή δημότη στην Ιερά Μητρόπολη. Διαβάστε την απάντηση του Εκκλησιαστικού...

ΚΗΦΙΣΙΑ : Επιστολή δημότη στην Ιερά Μητρόπολη. Διαβάστε την απάντηση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

0

Συνδημότης μας, έστειλε επιστολή στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς με θέμα την πώληση εκτάσεων. Το θέμα είχε συζητηθεί σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.   

Η επιστολή του κυρίου Τ. Μέρλιν : 

Σεβασμιώτατε, αξιότιμοι κύριοι,

Κατοικώ ολόκληρη τη ζωή μου σχεδόν στην Κηφισιά, στην οποία μεγάλωσα και την οποία είδα να αλλάζει σημαντικά μεγαλώνοντας. Ως παιδί μάλιστα θυμάμαι, να μας πηγαίνουν για σχολικό περίπατο, στο οικόπεδο της Εκκλησίας, απέναντι από την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, που εμείς στην περιοχή γνωρίζαμε ως Φιλιππίδειο.  Μια πολύ ευχάριστη ανάμνηση, μιας μακρινής εποχής.

Μιας που κατοικώ στην περιοχή, όχι πολύ μακριά από το εν λόγο σημείο, γνωρίζω ότι το οικόπεδο αυτό αποτελεί από μόνο του «πνεύμονα»  για την πόλη μας, λόγω της έκτασης του και του ότι μεγάλο μέρος του έχει μείνει ακόμα αδόμητο.  Το οικόπεδο αυτό, είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες της πόλης μας, για ελεύθερους χώρους, αναψυχή και άθληση. Πράγματα που στερούμαστε δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια.  Ειδικά η περιοχή μας, μιας που δεν υπάρχει  δυστυχώς, ίση κατανομή των ελεύθερων χώρων, στην έκταση που καταλαμβάνει η πόλη μας.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήθηκε το αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού,  να συναινέσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, στην πώληση από μέρους της Μητρόπολης, κάποιων ακινήτων της. Αναφέρθηκαν οι οδοί Πύρρου και Χρυσαλλίδος, στις οποίες βρίσκεται και η έκταση στην οποία αναφέρομαι. Η «τελευταία ευκαιρία» της περιοχής μας, για ελεύθερο χώρο και χώρο πρασίνου.

Αντιλαμβάνομαι ότι η Ιερά Μητρόπολη, έχει ανάγκη τα χρήματα που θα εισπράξει  από την πώληση αυτού του ακινήτου, για την χρηματοδότηση του ευαγούς της έργου. Ωστόσο, ευαγές έργο θα μπορούσε να θεωρηθεί και η διατήρηση ενός χώρου ως αδόμητου, για τις ανάγκες της αναψυχής και της άθλησης της τοπικής κοινωνίας.

Ο ιδανικότερος αγοραστής για αυτήν την έκταση λοιπόν, θα ήταν μάλλον, ο ίδιος μας ο Δήμος. Εάν είχε την πρόθεση να το αγοράσει. Το θεωρώ πολύ στενάχωρο ότι τόσα χρόνια, οι αιρετοί μας, δεν προσέγγισαν την Ιερά Μητρόπολη, με μια σοβαρή πρόταση, που θα βοηθούσε στην εκπλήρωση των σκοπών της, την χρηματοδότηση του έργου της και παράλληλα, των σκοπών του Δήμου και των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας. Που δεν θα έπρεπε να είναι άλλος, από το να παραδώσουν μια καλύτερη πόλη, από αυτήν που παρέλαβαν, στο τέλος της θητείας τους.

Σε περίπτωση λοιπόν που δεν έχει βρεθεί αγοραστής για αυτήν την έκταση ακόμα, που να προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη ένα δίκαιο αντίτιμο, αντίστοιχο της πραγματικής αξίας αυτού του ακινήτου, σκεφτείτε σας παρακαλώ το ενδεχόμενο, οι όροι πώλησης του, να διασφαλίζουν πως ό,τι και να ανεγερθεί τελικά σε αυτό, θα συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας και των υπολοίπων Δημοτών  και περιοίκων, στην βελτίωση της καθημερινότητας και των σπουδαστών, της Εκκλησιαστικής Σχολής.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Με ειλικρινή εκτίμηση,  Τιμόθεος Μέρλιν

Η απάντηση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου : 

 

Αγαπητέ κ. Μέρλιν,

μας κοινοποιήθηκε το e-mail που στείλατε στην Ιερά Μητρόπολη σχετικά με την πώληση ακινήτων που ανήκουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς, και θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:
ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός λόγω της δεινής οικονομικής καταστάσεως στην οποία έχει περιέλθει και δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει, αποφάσισε την εκποίηση κάποιων εκτάσεων γής στην περιοχή όχι με σκοπό να αφαιρέσει και την “τελευταία ευκαιρία” της περιοχής μας για ελεύθερο χώρο και χώρο πρασίνου -άλλωστε προσφορά του Ναού αποτελούν το γήπεδο του μπάσκετ και ο συνεχόμενος χώρος πρασίνου- αλλά προκειμένου να μπορεί να επιτελεί απρόσκοπτα το ευαγές έργο του. Θέλησή μας είναι να γίνει κάτι που δε θα επιβαρύνει την περιοχή. Παράλληλα δε να σας ενημερώσουμε πως σχετικό ενδιαφέρον από πλευράς του Δήμου δεν έχει υπάρξει.
Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Μετά τιμής
Αρχιμ. Γρηγόριος Λιέπουρης
Πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.

Exit mobile version