ΚΗΦΙΣΙΑ : Δημότης καταγγέλει επιλεκτικά έργα εξυπηρέτησης

0
418

Είμαι δημότης Κηφισιάς εδώ και 5 έτη και θα ήθελα να επισημάνω μερικές ενέργειες του δήμου οι οποίες είναι ακατανόητες για να μην πω και ύποπτες όσον αφορά τα συμφέροντα από έργα σε δρόμους και πεζοδρόμια του δήμου μας.

Θα σας δώσω δύο παραδείγματα για να κρίνετε αυτά που καταγγέλλω:

Στην γωνία των οδών Πόντου και Τροίας όπου πλησίον κατοικώ ο δήμος ξαφνικά περίπου ένα έτος πριν έκανε πλακόστρωση του πεζοδρομίου “ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ”  μόνο στην γωνία των οδών που περικλείουν ένα τεράστιο εγκαταλειμμένο συγκρότημα κατοικιών υπό κατασκευή το οποίο λίγο διάστημα μετά αγόρασε και ανέλαβε να αποπερατώσει μια εταιρεία με επωνυμία “BERRIOS”.

Εντελώς ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ και ενώ οι εργασίες  αποπερατώσεως συνεχίζονταν, περίπου πριν 3 μήνες τοποθετήθηκαν από τον δήμο στην οδό Πόντου, όπου και η πρόσοψη του συγκροτήματος, υπερ-μοντέρνα φωτιστικά κατά μήκος της οδού. Δεν τελειώσαμε όμως εκεί!  Σήμερα 3 Δεκεμβρίου γίνεται ασφαλτόστρωση από τον δήμο στην ίδια οδό όσον αφορά την τοποθέτηση μοντέρνων φωτιστικών πυλώνων, το ίδιο έγινε και σε μια δευτερεύουσα οδό στην οδό Γορτυνίας όπου ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ είχε μόλις αποπερατωθεί πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στην γωνία Λεβίδου και Γορτυνίας.

Όλα αυτά ασχέτως αν ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ωφελούνται μεγάλοι κατασκευαστές, θα τα έβλεπε κάποιος θετικά αν δεν υπήρχε εγκατάλειψη σε άλλες πιο σημαντικές οδούς και πεζοδρόμια. Για παράδειγμα η διπλής κυκλοφορίας σημαντικότατη οδός Χαριλάου Τρικούπη που διασχίζει τον πλουσιότερο Δήμο της Αττικής βρίσκεται σε άθλια κατάσταση στο Ανατολικό της τμήμα, όσον αφορά το οδόστρωμα και τον φωτισμό της. Στην διασταύρωση με την οδό Λεβίδου είναι σκοτεινή ανώμαλη και επικίνδυνη.

Με μια βόλτα στις γειτονιές του Δήμου κάποιος μπορεί να διαπιστώσει την εγκατάλειψη που έχουν τα πεζοδρόμια τα οποία είναι ακόμη και επικίνδυνα για περπάτημα. Ερωτώ λοιπόν αυτού του τύπου η “προτεραιότητα” στα έργα ποιους ευνοεί; Το σύνολο η κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα; Λογικό να βάζει κάποιον σε πονηρές σκέψεις. Θα πρέπει ο Δήμος κάπου να λογοδοτεί και κυρίως στους δημότες του οι οποίοι υποφέρουν επίσης όσον αφορά την καθαριότητα και γενικά την ποιότητα ζωής.