11 C
Kifissia
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

ΚΗΦΙΣΙΑ : “Βροχή” πλειστηριασμών για τον πρώην μεγαλοεργολάβο, Γιάννη Μαρούλη – Οι 8 μεζονέτες στο Κεφαλάρι

Must read

Μία “βροχή”… πλειστηριασμών με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς, που ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ, έχει προγραμματιστεί για τις 12 Μαΐου καθώς βγαίνει στο σφυρί συγκρότημα κατοικιών στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, με οφειλέτιδα την κατασκευαστική Ιόνιος Τεχνική, μια εκ των εταιρειών του άλλοτε μεγαλοεργολάβου Γιάννη Μαρούλη.

Ο Γ. Μαρούλης, με όχημα τον όμιλο ΑΕΓΕΚ και τη συγγενή Ιόνιος, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, πρωταγωνιστούσε στην εγχώρια αγορά των κατασκευών, αναλαμβάνοντας μια σειρά από “ηχηρά” δημόσια έργα, με τα οποία συνέδεσε το όνομά του και έμεινε στην ιστορία όχι απαραίτητα για τους σωστούς λόγους.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται το Μετρό της Θεσσαλονίκης και ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία, δύο projects που η υλοποίησή τους πέρασε από διάφορα σκαμπανεβάσματα και περιπέτειες.

Η αδυναμία της ΑΕΓΕΚ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και οι δραματικές καθυστερήσεις που σημειώνονταν στις εργολαβίες οδήγησαν στο να κηρυχτεί έκπτωτη από την Αμβρακία (την εργολαβία της οποίας είχε αναλάβει το 2010 με μεγάλες εκπτώσεις που έφταναν το 50%) ενώ το Μετρό της Θεσσαλονίκης πέρασε και επίσημα το 2017 στην Άκτωρ.

Τα αξεπέραστα προβλήματα και ο ασφυκτικό περιβάλλον κατέστησαν σχεδόν ανέφικτη οποιαδήποτε προσπάθεια διάσωσης της ΑΕΓΕΚ, η οποία κατέληξε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στο μονοπάτι της πτώχευσης.

Οι 8 μεζονέτες στο Κεφαλάρι που βγαίνουν τον Μάιο στο σφυρί

Η πικρή γεύση των μεγάλων δημόσιων έργων είχε σαν αποτέλεσμα ο Γιάννης Μαρούλης με την Ιόνιος Τεχνική, που είχε απομείνει στη φαρέτρα του, έστρεψε το βλέμμα του σε μικρότερου βεληνεκούς εγχειρήματα.

Μεταξύ αυτών και το συγκρότημα κατοικιών στο Κεφαλάρι, το οποίο αποτελείται από 8 μεζονέτες, η καθεμιά από τις οποίες βγαίνει στο σφυρί με τη διενέργεια 8 ξεχωριστών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι οποίοι θα διεξαχθούν την ίδια μέρα και πιο συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου με επισπεύδουσα την dovalue.

Το συγκρότημα κατοικιών έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 2.002 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως σε οικοδομικό τετράγωνο το οποίο περιβάλλεται από τις οδούς Ζακύνθου, Λευκωσίας, Κερκύρας και Κυθήρων και ειδικότερα με προσόψεις στην οδό Ζακύνθου και στην οδό Κερκύρας (διαμπερές).

Την κούρσα σε επίπεδο υψηλότερης τιμής εκκίνησης οδηγεί η μεζονέτα με επιφάνεια 430 τμ και τιμή πρώτης προσφοράς στα 728.000 ευρώ και ακολουθεί η οικία με εμβαδόν 380 τμ στα 650.500 ευρώ, η οικία με επιφάνεια 361 τμ στα 625.000 ευρώ, , η οικία με εμβαδόν 361 τμ στα 625.000 ευρώ, η οικία με επιφάνεια 401 τμ στα 617.500 ευρώ, η οικία με εμβαδόν 392 τμ στα 611.000 ευρώ, η οικία με επιφάνεια 362 τμ στα 579.500 και η οικία με εμβαδόν 361 τμ στα 578.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, ” πρόκειται περί ενός συγκροτήματος 8 κατοικιών τύπου maisonnette, με 2 υπόγεια. Οι συγκεκριμένες κατοικίες, έχουν κατασκευασθεί επί διαμπερούς οικοπέδου, με προσόψεις επί των οδών Κερκύρας και Ζακύνθου, και ανήκουν ανά τέσσερις σε δύο κτίρια.

Το Κτίριο 1 έχει πρόσωπο επί της οδού Ζακύνθου, ενώ το Κτίριο 2 επί της οδού Κερκύρας “. Σε ό,τι αφορά στις αυθαιρεσίες, που έχουν γίνει, η έκθεση αναφέρει ότι “έχει κατασκευασθεί αυθαιρέτως σοφίτα κάτωθεν της κεραμοσκεπούς στέγης σε όλες τις κατοικίες”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγούνται σε πλειστηριασμό περιουσιακά στοιχεία, τα οποία ανήκαν σε εταιρείες συμφερόντων του Γιάννη Μαρούλη με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον πλειστηριασμό ακινήτων στην Κεφαλλονιά της εταιρείας Ι. Μαρούλης Κατασκευαστική.

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article