20.7 C
Kifissia
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

ΚΗΦΙΣΙΑ : Απευθείας ανάθεση από τον Γ. Θωμάκο στην εταιρεία του πρώην βουλευτή Θ. Χειμάρα

Must read

«Πάρτι» απευθείας αναθέσεων με το Δημόσιο από το 2019 έκανε η εταιρεία “Smarts IKE”, που ανήκε στον πρώην πλέον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Θέμη Χειμάρα, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις.

Η εταιρεία Smarts IKE, ιδρύθηκε το 2013 και ήταν εταιρεία πληροφορικής. Από το 2013 που ιδρύθηκε μέχρι και το 2018 είχε συνάψει συμβάσεις με δήμους και την Περιφέρεια Αττικής συνολικού ύψους 119.515,69 ευρώΑυτά μέχρι και το 2018.

Από το 2019 και μετά, δηλαδή επί ΝΔ, και αφού ο κ. Χειμάρας εξελέγη βουλευτής, οι δουλειές της εταιρείας «αναπτύχθηκαν» και κυριολεκτικά εκτινάχθηκαν. Ειδικότερα την τετραετία 2019 – 2022 η εταιρεία κατάφερε να συνάψει συμβάσεις συνολικού ύψους 1.696.336,33 ευρώ!!! 

Τώρα πως από τα σχεδόν 120.000 χιλιάδες ευρώ, αξία συμβάσεων, η εταιρεία έφτασε τα σχεδόν 1,7 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, είναι ένα ερώτημα που μόνο ο κ. Χειμάρας και τα στελέχη της εταιρείας του, μπορούν να απαντήσουν!

Κάποιος σε αυτό τον τόπο πρέπει να ερευνήσει, αν ο κ. Χειμάρας χρησιμοποίησε την ιδιότητα του βουλευτή και του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας για να κάνει δουλειές με το δημόσιο; Άραγε θα ερευνηθεί η υπόθεση από τις αρμόδιες αρχές;

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η aftodioikisi.gr, η συγκεκριμένη εταιρεία σύναψε απευθείας αναθέσεις και άλλου είδους συμβάσεις με Περιφέρειες, Δήμους, ΝΠΔΔ και άλλες Ανώνυμες Εταιρείες που είχαν σχέση με το δημόσιο.

Μέσα στους Δήμους που έκαναν απ ευθείας συμβάσεις και ο Δήμος Κηφισιάς με υπογράφοντα την ανάθεση το δήμαρχο  Γιώργο Θωμάκο.

 

Δείτε το έγγραφο με το οποίο ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναθέτει στην εταιρεία του κου Χειμάρα σύμβαση πληροφορικής αξίας 24.760 ευρώ :

Θα πρέπει ο Γιώργος θωμάκος να εξηγήσει στους δημότες της Κηφισιάς με ποιά κριτήρια επελέγει μια εταιρεία από τη Λαμία και όχι μια από τις πολλές εταιρείες της Κηφισιάς ή της Νέας Ερυθραίας.

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article