11.8 C
Kifissia
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Κηφισιά : Ηθική και πράσινα άλογα. Γράφει ο Γιάννης Καπάτσος.

Must read

Ακούστε μια ιστορία που συνέβει πριν λίγες ημέρες για να καταλάβετε τον τρόπο και το ήθος με το οποίο διοικείται ο Δήμος μας.

Υπάρχει ένας μικρός αθλητικός σύλλογος ο οποίος έχει πάρει την εκμετάλευση 2 γηπέδων τένις που είναι ιδιοκτησία του Δήμου Κηφισιάς επί των οδών Κηφισού και Ερυμάνθου. Παραχωρήσαμε τα γήπεδα το 2018 με ένα πολύ χαμηλό τίμημα, κάτι σαν 500 ευρώ το μήνα, με την υποχρέωση από πλευράς συλλόγου να γίνει αλλαγή ταρτάν στα 2 αυτά γήπεδα καθώς και άλλες εργασίες έτσι ώστε να έρθουν σε ένα καλό επίπεδο για τους αθλητές του συλλόγου αλλά και τους δημότες που θα είχαν τη χρήση τις προσυμφωνημένες ώρες.

Ο σύλλογος έκανε τα έργα και μόνο για το ταρτάν ξόδεψε 25.000 ευρώ +ΦΠΑ κατά δήλωση του προέδρου του κου Κυνηγαλάκη. Η σύμβαση έληξε τον Ιούνιου του 2020 και ο σύλλογος αιτήθηκε την εκ νέου παραχώρηση των γηπέδων για 3 έτη έτσι ώστε να υπάρξει απόσβεση της επένδυσης. Μάλιστα το τίμημα συμφωνήθηκε να ανέβει από τα 500 ευρώ στα 1150 ευρώ μιας και δεν θα υπήρχε το έξοδο του ταρτάν.

Το θέμα ήρθε στο διοικητικό συμβούλιο του Βικέλα και πέρασε ομόφωνα, δηλαδή να συνεχίσει ο σύλλογος για 3 χρόνια ( μέχρι τον Ιούλιο του 2023) με τίμημα 1150 ευρώ το μήνα.

Ο επιχειρηματίας όμως είχε υπολογίσει χωρίς τον ξενοδόχο.

Επικοινωνήθηκε κατ εντολή Δημάρχου ότι δεν ήταν πλέον επιθυμητός και τη θέση του θα έπαιρνε ένας άλλος σύλλογος/προπονητής ο κος Τ. Μπαβέλας.

Ασφαλώς και ο επιχειρηματίας αντέδρασε και ζήτησε συνάντηση με τον Δήμαρχο για να του εκφράσει τα παράπονά του. Παρά τις επανειλλημένες προσπάθειες του κου Κυνηγαλάκη η συνάντηση άργησε πολύ να γίνει και όταν έγινε ο Δήμαρχος είπε ότι έχει υποσχεθεί το γήπεδο αλλού και δε μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Ο επιχειρηματίας απογοητευμένος και μη θέλοντας  να συγκρουστεί με το Δήμαρχο αποχώρησε εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του.

Τώρα απέμενε η τελευταία πράξη της όλης υπόθεσης.

Να ακυρωθεί η  ομόφωνη απόφαση του Βικέλα.

Έτσι η πρόεδρος κα Παπαδημητρίου <<αναγκάστηκε>> να φέρει ως θέμα την ακύρωση της απόφασης υπέρ του ΚΗΦΙΣΙΑ 2012 και την ταυτόχρονη παραχώρηση του γηπέδου στον κο Μπαβέλλα. Ο κος Νικήτας Κόκκαλης ανέλαβε να εισηγηθεί το θέμα αλλά η θέση του δύσκολη.

Τον άχαρο ρόλο ανέλαβε ο συνεργάτης του Δήμου κος Παπανικολόπουλος ως νομικός σύμβουλος αλλά ούτε εκείνος κατάφερε να πείσει το σώμα μιας και η αδικία ήταν καταφανέστατη. Το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία με πρόταση του κου Παπαδόπουλου να γίνει διαγωνισμός και να υπάρξει πλειοδοσία.

Μάταια ο κος Παπανικολόπουλος προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα. Το σώμα σε μια επίδειξη διαφάνειας ψήφισε δημοπρασία και έτσι η όποια χάρη ήταν να γίνει έπεσε στο κενό. Την πρόταση Παπαδόπουλου ψήφισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Βικέλα με την πρόεδρο να δηλώνει ΠΑΡΩΝ ( δύσκολη η θέση της) την κα Τσιάμα να δηλώνει παρόν ( γιατί άραγε ) και τον κο Κόκκαλη να ψηφίζει ΚΑΤΑ ( χωρίς κανένα ερωτηματικό)

Μένει να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σημειωτέον πως ο ΚΗΦΙΣΙΑ 2012 έχει δικαίωμα να ξηλώσει το ταρτάν.

Δείτε όλα τα έγγραφα που αφορούν την παραπάνω ιστορία : 

Το αίτημα του σωματείου για ανανέωση της σύμβασης με το Βικέλα φέρει σραγίδα και υπογραφή και κατατέθηκε 18/06/2020

Η εισήγηση της προέδρου κας Παπαδημητρίου προς το διοικητικό συμβούλιο του Βικέλα με ημερομηνία 20/07/2020 :

Η απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο του Βικέλα μετά από την εισήγηση της προέδρου :

Τακτική συνεδρίαση του Βικέλα στις 25/09/2020 με θέμα την ανάκληση ( !!! ) της ομώνης απόφασης της 20/07/2020 :

Γιάννης Καπάτσος

Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς 

 

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article