Κηφισιά: «Δεν πηγαίνει σχολείο γιατί φοβάται» λέει η μητέρα θύματος της θηλυκής συμμορίας

0
892

«Η κόρη μου ξυλοκοπήθηκε από κοριτσοπαρέα πριν από έναν μήνα και τώρα άλλες ανήλικες χτύπησαν και την φίλη της» λέει στο newsit.gr η μητέρα του ενός από τα δύο θύματα, που αποκαλύπτει τον εφιάλτη που έζησε η κόρη της μπροστά στον ξυλοδαρμό της φίλης της από τη θηλυκή συμμορία το βράδυ του Σαββάτου (14.10.2023) στην περιοχή της Κηφισιάς.

«Πηγαίνουμε σε ψυχολόγο εγώ και η κόρη μου αλλά δεν βλέπω σημάδια βελτίωσης. Είμαι ρεαλίστρια. Τώρα που συνέβη αυτό δεν μιλιέται και έχει γίνει λίγο επιθετική. Μακάρι να μπορούσαμε να φύγουμε από εδώ».

Όπως μας λέει η μητέρα της, η κόρη της είχε πέσει και η ίδια θύμα ξυλοδαρμού πριν από ένα μήνα όταν μία ανήλικη και η παρέα της, της επιτέθηκαν με γροθιές και μπουνιές στο ίδιο σχεδόν σημείο με το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου.

«Όταν της συνέβη της ίδιας δεν με ενημέρωσε, δεν ενημέρωσε κανέναν που την έδειραν. Πριν από έναν μήνα, την χτύπησε μία άλλη ανήλικη που είχε γνώσεις καράτε. Τότε το μόνο που πρόσεξα ήταν ότι δεν έτρωγε και όταν την ρωτούσα μου έλεγε συνέχεια ότι δεν είχε όρεξη. Κάποια στιγμή μου το είπε αλλά είχαν περάσει μέρες».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στο newsit.gr η μητέρα της 15χρονης, «μας το είπε μετά από δέκα ημέρες και ξεκινήσαμε την διαδικασία αλλά ήταν πολύ αργά για την ιατροδικαστική. Τότε οι αστυνομικοί της είχαν πει ότι αν υπάρξει άλλη φορά, να απευθυνθεί αμέσως στην ΕΛ.ΑΣ. Και ευτυχώς αυτό έκαναν στο τωρινό περιστατικό που συνέβη στη φίλη της. Είναι εξαίρετοι οι αστυνομικοί αλλά έχουν πελαγώσει με αυτά τα ανήλικα. Τόση βία. Περάσαμε πολύ δύσκολα δύο βράδια στο αστυνομικό τμήμα για αναγνώριση και εγώ έχω περάσει και από ανεύρισμα».

 «Ζει ακόμη με τον φόβο» – «Την ξυλοφόρτωσαν με μπουνιές και χαστούκια»

Η μητέρα του 15χρονου θύματος αναφέρει ότι «δεν ήταν τα ίδια κορίτσια που επιτέθηκαν στην φίλη της κόρης μου. Στην κόρη μου είχε επιτεθεί ένα άλλο κορίτσι. Την προέτρεψε να πάνε πίσω από το bowling, λέγοντάς της ότι κάτι ήθελε να της πει. Από πίσω δεν έχει κάμερες και το ξέρουν αυτό. Της έριξε μπουνιά στο πρόσωπο και μετά άλλες τρεις την πλάκωσαν στα χαστούκια και όλα αυτά στο κέντρο της Κηφισιάς. Ζούμε ένα δράμα, μην σκαλίζετε πληγές».

Τον Αύγουστο που έγινε το περιστατικό με θύμα την κόρη της, μας εξηγεί ότι με τον σύζυγό της αποφάσισαν να μην δώσουν συνέχεια, ωστόσο η κόρη της ακόμα ζει με τον φόβο.

«Ήρθαμε σε επαφή με την μητέρα της, η οποία στην αρχή αμφισβητούσε το συμβάν αλλά όταν πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα και το καταγγείλαμε η ιατροδικαστής δεν μπορούσε καν να την εξετάσει γιατί είχαν επουλωθεί οι πληγές που είχε μέσα στο στόμα της. Τότε η μητέρα της κοπέλας ήθελε να μην προχωρήσουμε σε μήνυση και την λυπηθήκαμε, είναι μία μεροκαματιάρισσα γυναίκα και είπαμε να μην δώσουμε συνέχεια».

Το ανήλικο κορίτσι που είδε να ξυλοκοπούν την φίλη της, σύμφωνα με την μητέρα της σταμάτησε προς το παρόν το σχολείο. «Η μητέρα και η ανήλικη που χτύπησε την κόρη μου μας ζήτησαν συγγνώμη και το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να ζητήσει μεταγραφή η κόρη της από το σχολείο. Αλλά είναι σε εκκρεμότητα και μέχρι να υλοποιηθεί, η κόρη μου δεν πάει για μάθημα. Δεν πάει σχολείο γιατί φοβάται μήπως την δείρει η άλλη κοπέλα. Τρέχουν οι μήνες και χάνει τη χρονιά της. Είχαμε καθηγητές στο σπίτι αλλά τώρα δεν δέχεται ούτε αυτό».

Σύμφωνα με την μητέρα της 15χρονης «είναι ενημερωμένοι ο διευθυντής και η υποδιευθύντρια του σχολείου και δείχνουν μεγάλη κατανόηση αλλά οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Εμείς προσπαθούμε να πείσουμε την κόρη μας να φύγει εκείνη από το σχολείο της αλλά μας το αρνείται και μας λέει ‘’γιατί να φύγω εγώ αφού δεν φταίω σε τίποτα’’;» λέει στο newsit.gr η μητέρα της 15χρονης, με τους γονείς της ανήλικης να προσπαθούν με όποιον τρόπο να βοηθήσουν την κόρη τους προκειμένου να αλλάξει σελίδα μετά από τις επιθέσεις που έχει βιώσει από την συμμορία ανήλικων κοριτσιών.