Κατέρρευσε ο γίγαντας WeWork, που κάποτε θεωρούνταν το μέλλον του γραφείου

0
1273

ετά από χρόνια προβλημάτων, ο γίγαντας WeWork κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ. Η αποτίμηση της εταιρείας γραφείων κοινής χρήσης είχε φτάσει στα 47 δισ. δολάρια, ενώ τον τελευταίο χρόνο η μετοχή της έχει χάσει το 98% της αξίας της.

Η κατάθεση της αίτησης δίνει στη WeWork νομική προστασία από τους πιστωτές της και περισσότερα εργαλεία για διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Γνωστή για την ενοικίαση με ευέλικτους όρους σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, η WeWork θεωρούνταν κάποτε το μέλλον του γραφείου, σημειώνει το BBC.

«Η WeWork Inc. και ορισμένες από τις οντότητές της κατέθεσαν αίτηση προστασίας σύμφωνα με το κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ και σκοπεύουν να καταθέσουν διαδικασίες αναγνώρισης στον Καναδά», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 και ισχυρίστηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ότι διαθέτει περισσότερες από 700 χώρους σε όλο τον κόσμο και περίπου 730.000 μέλη.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία WeWork δέχθηκε επίσης βαρύ πλήγμα από την πανδημία, καθώς οι κανόνες κοινωνικής απόστασης ώθησαν τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.