Καναδός σεφ πουλούσε διαδικτυακά δηλητήριο σε άτομα με αυτοκτονικές τάσεις

0
466

Η εθνική εγκληματολογική υπηρεσία (NCA) της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο Κένεθ Λο, ένας Καναδός σεφ, αφού τον συνέδεσε με τον θάνατο 88 ανθρώπων που αγόρασαν μέσω καναδικών ιστότοπων ουσίες προκειμένου να αυτοκτονήσουν.

Η NCA έλαβε τον Απρίλιο πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πολλοί άνθρωποι στη Βρετανία αγόρασαν προϊόντα από καναδικούς ιστότοπους, μετά τη σύλληψη του Λο στον Καναδά επειδή παρείχε δηλητήριο σε άτομα με αυτοκτονικές τάσεις μέσω καναδικού ιστότοπου, μετέδωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας κατάλογος της Interpol με τα στοιχεία 232 Βρετανών αγοραστών παραδόθηκε στην NCA από τις καναδικές αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα Times. Στη συνέχεια οι έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 88 από τους ανθρώπους αυτούς πέθαναν.

«Η NCA αποφάσισε να διεξαγάγει έρευνα για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», ανακοίνωσε.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη σύνδεση μεταξύ αυτών των ουσιών, που αγοράστηκαν μέσω των ιστότοπων, και τα αίτια θανάτου» των 88 ανθρώπων, διευκρίνισε η NCA.

Ο 57χρονος Λο συνελήφθη στον Καναδά τον Μάιο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες επειδή παρείχε βοήθεια σε ανθρώπους που ήθελαν να αυτοκτονήσουν, αφού ο ίδιος παραδέχθηκε σε δημοσιογράφο που διεξήγαγε μυστική έρευνα ότι «πολλοί, πολλοί, πολλοί, πολλοί» άνθρωποι πέθαναν αφού πήραν τις ουσίες που πουλούσε μέσω του διαδικτύου.

Ο Καναδός σεφ, που εργαζόταν στην κουζίνα πολυτελούς ξενοδοχείου, κατηγορείται ότι έστειλε 1.200 πακέτα σε 40 χώρες και έρευνα για τις ενέργειές του έχουν ξεκινήσει στις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.