25.4 C
Kifissia
Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Κάτοικοι κέντρου Κηφισιάς εναντίον Django

Must read

Επιστολή συνοδευόμενη από υπογραφές απέστειλαν οι κάτοικοι των οδών Δροσίνη και Κυριακού στο δήμαρχο Κηφισιάς.

Τον ενημερώνουν για παράνομη λειτουργία καταστήματος στο παραδοσιακό κέντρο της πόλης και τον καλούν να αναλάβει δράση.

Διαβάστε την επιστολή :

ΚΑΤΟΙΚΟΙ                                                                                                                  Κηφισιά, ….. / 07 / 2022

ΟΔΩΝ : Δ.ΚΥΡΙΑΚΟΥ – ΔΡΟΣΙΝΗ – ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ              Αριθμ. Πρωτ. : …………………….

 

ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο Κηφισιάς Κο Θωμάκο Γεώργιο

 

ΚΟΙΝ:

  1. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
  2. Αντιδήμαρχο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
  3. Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Ερχόμαστε σε επαφή μαζί σας σχετικά με το κατάστημα – BAR Django το οποίο λειτουργεί ανεξέλεγκτο, μακριά από κάθε τήρηση οποιασδήποτε νομοθεσίας σχετικής με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Είναι τρίτη φορά που μαζεύονται υπογραφές για το συγκεκριμένο μπαρ, γεγονός που αποδεικνύει ότι ή ο Δήμος Κηφισιάς είναι αδύναμος στο να ανακαλέσει μια άδεια ενός παράνομα αδειοδοτημένου καταστήματος ή δεν έχει πρόθεση να τηρήσει τον νόμο, αλλά και τα συμφέροντα του Δήμου.

Θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά των παραβάσεων που πραγματοποιούνται από την λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος.

  1. Το συγκεκριμένο κατάστημα αδειοδοτήθηκε περί το 2011 και σε κάθε περίπτωση μετά το 1987, το οποίο είναι έτος σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται οποιαδήποτε έκδοση άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Παραδοσιακό Κέντρο της Κηφισιάς. Μάλιστα κατά την αδειοδότηση του συγκεκριμένου καταστήματος υπάρχει μεν απόφαση του τότε Τοπικού Συμβουλίου Κηφισιάς , αλλά δεν υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την αλλαγή χρήση Γης για το συγκεκριμένο κατάστημα , ώστε να είναι δυνατή η αδειοδότησή του κατ΄εξαίρεση.

Συμπέρασμα : Έχουμε παράνομη αδειοδότηση στην οποία σιβπηρά συνηγορούν τα Δημοτικά Συμβούλια , οι αρμόδιες υπηρεσίες και υπάλληλοι του τμήματος έκδοσης αδειών του Δήμου Κηφισιάς , αλλά και της Περιφέρειας Αττικής. εκτός και οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

 

  1. Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει μια άδεια (παράνομη) η οποία του δίνει δικαίωμα να έχει κάποια ελάχιστα άτομα εντός του καταστήματος, ενώ δεν επιτρέπεται να έχει καθόλου εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα. Όπως όλοι γνωρίζετε , καθημερινά το συγκεκριμένο κατάστημα βγάζει στην οδό Δροσίνη περισσότερα από 20 τραπέζια, με τα ανάλογα καθίσματα, καθιστώντας το σύνολο του συγκεκριμένου δρόμου ιδιοκτησία τους. Έχει εμμέσως απαγορεύσει σε οποίονδήποτε άλλο να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στον συγκεκριμένο δρόμο , ενώ και οι πεζοί διέρχονται πολλές φορές με δυσκολία. Θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι η μια σειρά τραπεζιών τοποθετείται επάνω στην γραμμή που προορίζεται για την μετακίνηση ατόμων χωρίς όραση.

 

  1. Συμπέρασμα : Το συγκεκριμένο κατάστημα κάνει κατάχρηση της ανοχής του Δήμου Κηφισιάς για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων επί της οδού Δροσίνη, μετατρέποντας την συγκεκριμένη οδό ως αυλή του καταστήματος. Επιπλέον από την συγκεκριμένη παράβαση, προκύπτει και το θέμα διαφυγόντων εδόδων για τον Δήμο Κηφισιάς, δεδομένου ότι σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ 4257/2014 θα έπρεπε να του επιβάλλεται πρόστιμο, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, σε ποσό ίσο με το διπλάσιο του ποσού της αδειοδότησης (αν αυτή ήταν δυνατή) για την έκταση που καταλαμβάνει (άνω των 100 τετραγωνικών καθημερινά.

 

  1. Μουσική – όχληση από τους θαμώνες. Σχετικά με το θέμα αυτό, είμαστε αναγκασμένοι και πάλι να πιστεύουμε ότι, είτε ο Δήμος Κηφισιάς και η ΕΛΛΑΣ, αδυνατούν να επιβάλουν τον νόμο , ή απλά δεν επιθυμούν την επιβολή του. Το συγκεκριμένο κατάστημα παίζει μουσική από τις 21:00 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (5:00 πρωινή), είτε έχει άδεια, είτε χωρίς αυτή. Τοποθετεί καθημερινά τσιλιαδόρους (2-3 άτομα) στην σε συγκεκριμένα σημεία της οδού Κυριακού, έτσι ώστε όταν αντιληφθούν ύπαρξη οποιουδήποτε ελέγχου, με τηλεχειρισμό να κλείνουν την μουσική, μέχρι ο έλεγχος να αποχωρήσει. Τις περισσότερες φορές, όταν ο έλεγχος γίνεται από περιπολικό της ΕΛΛΑΣ, το περίεργο είναι ότι απλά τους χαιρετάνε και αποχωρούν . Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι πριν λίγες μέρες το Τοπικό Συμβούλιο της Κηφισιάς του έδωσε άδεια παράτασης ωραρίου κάτι το οποίο επιβραβεύει την συμπεριφορά του. Όχι ότι αλλάζει κάτι στο δια ταύτα, απλά λιγοστεύουν οι πιθανότητες να δεχθεί κάποια κλήση για παράβαση ωραρίου, δεδομένου ότι οι περίοικοι έχουμε βαρεθεί να ασχολούμαστε με θέματα αρμοδιότητας του Δήμου, της ΕΛΛΑΣ και πιθανόν και της Πολεοδομίας Κηφισιάς δεδομένου ότι το κατάστημα βρίσκεται στο παραδοσιακό κέντρο.

 

Αυτές είναι οι σημαντικότερες  από τις παρατηρήσεις παραβάσεων που διαπράττει το εν λόγω κατάστημα , οι περισσότερες από οποίες δεν θα μας απασχολούσαν εάν οι επιχειρηματίες σεβόντουσαν κι εμάς και επιθυμούσαν ομαλή γειτονία.

 

Σας ενημερώνουμε ότι έχει επιληφθεί του θέματος δικηγόρος ο οποίος έχει ετοιμάσει σχετική αγωγή προς κάθε αρμόδιο, την οποία όμως δεν έχουμε προχωρήσει προς ώρας.

 

Σας παρακαλούμε

  1. όπως επιληφθείτε του θέματος και βρείτε άμεσα μια λύση για όλους εμάς που υπομένουμε τέσσερα χρόνια τώρα αυτή την κατάσταση, αλλά και για τα καταστήματα που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αφού πλέον η περιοχή μοιάζει με «γκέτο».
  2. να μας απαντήσετε εγγράφως για τις μέχρι τώρα ενέργειές σας για την προστασία της περιοχής
  3. να τεθεί ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρόβλημα που έχει προκύψει στην εν λόγω περιοχή μετά την εγκατάσταση του συγκεκριμένου μπαρ.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article