Ισραήλ: «Σοβαρό λάθος της Χαμάς η εισβολή» – Οι Ισραηλινοί χτυπούν ως αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας

0
297

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε «πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, ενώ ομοβροντία ρουκετών εκτοξεύθηκε από το πρωί κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς.

«Η Χαμάς έκανε ένα σοβαρό λάθος σήμερα το πρωί, εξαπολύοντας πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ», οι Ισραηλινοί στρατιώτες «πολεμούν τον εχθρό σε όλα τα σημεία», δήλωσε ο Γκάλαντ σε ανακοίνωση. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του, ο υπουργός έχει εγκρίνει την επιστράτευση εφέδρων.

 

Πηγές από την αστυνομία του Ισραήλ ανέφεραν πως οι μάχες μαίνονται αυτή την ώρα σε 14 σημεία, ενώ στα εδάφη του Ισραήλ έχουν εισβάλει περίπου 60 «τρομοκράτες της Χαμάς».

Στο μεταξύ, o εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων (IDF) ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής περίπου 2.200 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ και ότι οι τρομοκράτες διείσδυσαν στο Ισραήλ μέσω «θάλασσας, αέρα και ξηράς». Παράλληλα, οι IDF γνωστοποίησαν πως έχουν ήδη αρχίσει να χτυπούν από αέρος με δεκάδες αεροσκάφη, ως αντίποινα, παλαιστινιακούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.