Ιος: Συνελήφθη ο διοικητής του Τμήματος -Απαιτούσε €30.000 από επιχειρηματία για να μην ενεργεί ελέγχους

0
411

Στη σύλληψη του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ίου, προχώρησαν οοι Εσωτερικές Υποθέσεις με την κατηγορία του χρηματισμού

Ο διοικητής του Α.Τ Ίου, φέρεται οπως καταγγείλει επιχειρηματίας ιδιοκτήτρια νυχτερινού κέντρου της ζήτησε €30.000 το χρόνο προκειμένου να μην ενεργεί ελέγχους και καταγραφή παραβάσεων.

Για την επαφή του Αστυνομικού διοικητή του Τμήματος του κυκλαδίτικου νησιου, και της ιδιοκτήτριας φέρεται να είχε μεσολαβήσει εργολάβος από κοινή επαφή τους.

Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για 38χρονο Αστυνόμο Β, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2022 έχει τοποθετηθεί στη θέση του Διοικητή της Υπηρεσίας στο νησί της Ίου.

Η ιδιοκτήτρια του νυχτερινού κέντρου απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κι ενώ ο διοικητής του Α.Τ. παρέλαβε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη όπως και ο εργολάβος. Πηγές ενημέρωσης του Nantiareport.gr αναφέρουν ότι ο Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας είχε λάβει επισης €1.000 – τον Μάιο του 2023- από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του νησιού, προκειμένου να μην προβεί σε αστυνομικό έλεγχο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο.

Σε έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακά πειστήρια, το χρηματικό ποσό των €7.000, πρωτότυπη υπογεγραμμένη ανακριτική έκθεση εξέτασης μάρτυρα, κλειδί τραπεζικής θυρίδας και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι δύο συλληφθέντες δηγήθηκαν (22/09) στον Εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους. Για την υπόθεση θα διαταχθεί ΕΔΕ και κινούνται οι πειθαρχικές διαδικασίες.