«Θολό» το τοπίο για την Οφθαλμολογική Κλινική του Γ.Ν.Πατησίων

0
60

[ad_1]

Σε θολό τοπίο φαίνεται ότι να κινούνται οι αρμόδιοι σε ό,τι αφορά τις συνθήκες λειτουργίας της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων. Τρία χρόνια μετά τη διασύνδεση του Γ.Ν. Πατησίων με το νοσοκομείο “Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα” και τη μεταφορά των κλινικών και του προσωπικού, η εξειδικευμένη Οφθαλμολογική Κλινική βρίσκεται στον αέρα, χωρίς να εκπονείται ενα πλήρες σχέδιο για τη μετεγκατάσταση της, με ό,τι αυτό βεβαίως συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και τις ανάγκες των πολιτών.
Η Οφθαλμολογική κλινική, πριν από την αλλαγή χρήσης του Γ.Ν. Πατησίων και την «προσάρτησή» του στο “Κωσνταντοπούλειο” τον Αύγουστο του 2013, εξυπηρετούσε περί τους 15.000 ασθενείς ετησίως και διενεργούσε περί τις 2.500 επεμβάσεις, οι οποίες κάλυπταν μεγάλο εύρος και εξειδίκευση. Ενταγμένη η Οφθαλμολογική κλινική στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο, παρά τις αντιξοότητες, κατάφερε να επανεκκινήσει την λειτουργία της, με τα ιατρεία στο παλαιό κτήριο Πατησίων και τα χειρουργεία στο Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο.
Ωςτόσο, σύντομα προέκυψε η ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας της κλινικής σε ενιαίο χώρο  με σκοπό την καλύτερη παροχή υγείας στους ασφαλισμένους. Οι αρμόδιοι της Κλινικής αιτήθηκαν τη…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα