«Θα σας τα κάψω όλα»!

0
263

Μία απίστευτη υπόθεση απασχολεί τις δικαστικές αρχές του Πειραιά καθώς 69χρονος πατέρας δικάζεται την Πέμπτη στο Αυτόφωρο γιατί έβαλε φωτιά στο σπίτι της κόρης του αφού προηγουμένως είχε απειλήσει ακόμη και ότι θα τους σκοτώσει όλους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 24 Ιουλίου και σύμφωνα με τις καταθέσεις που αποκαλύπτει το zougla.gr ο 69χρονος πατέρας έδειξε τις διαθέσεις του ώρες πριν καθώς πήγε στο κατάστημα το οποίο διαχειρίζονται οι δύο κόρες του:

«Διαπληκτίστηκε με την αδερφή μου, έβριζε, φώναζε απειλούσε, «θα σας τα κάψω όλα, θα το κάνω ολοκαύτωμα, θα σας σκοτώσω», τα έλεγε μπροστά σε αυτόπτες μάρτυρες ενώ επίσης έπιασε την αδερφή μου με το δεξί του χέρι από το λαιμό και την κόλλησε στον τοίχο στο χώρο της κουζίνας απειλώντας και βρίζοντας τόσο αυτή όσο και όλους μας», κατέθεσε μία από τις δύο κόρες η οποία βλέποντας την επίθεση προς την αδερφή της κάλεσε την αστυνομία.

Ο πατέρας στη συνέχεια έφυγε και επέστρεψε μετά από μία ώρα ζητώντας αλκοόλ. Η αστυνομία του ζήτησε να αποχωρήσει και ένας υπάλληλος τον μετέφερε στο σπίτι που του είχε παραχωρήσει η μία από τις δύο κόρες του. Τη συνέχεια δεν την φαντάζονταν κανείς καθώς είκοσι λεπτά μετά έβαλε φωτιά στο σπίτι.

Σύμφωνα με την αυτοψία της Πυροσβεστικής:

«Από την πορεία της πυρκαγιάς και τα ίχνη καύσης των υλικών διαπιστώνεται ότι αυτή τέθηκε με πρόθεση με τη χρήση γυμνής φλόγας και είχε τρεις διαφορετικές ανεξάρτητες εστίες οι οποίες εντοπίζονται 1) στο στρώμα του κτιστού πέτρινου κρεβατιού,2) στο εσωτερικό της ξύλινης ντουλάπας και 3) στο ξύλινο τραπεζάκι.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις υπαίτιος πρόκλησης της πυρκαγιάς φέρεται να είναι ο 69χρονος ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε απειλήσει ότι θα κάψει την κατοικία που του είχε παραχωρηθεί από την κόρη του για να μένει. Άξιο λόγου είναι να αναφερθεί ότι τα υλικά της οικίας (στρώμα, ντουλάπα , ξύλινο τραπέζι) παρουσιάζουν μεγάλη καταστροφή με έντονη απανθράκωση γεγονός που εκμηδενίζει την περίπτωση της αμέλειας σε συνδυασμό και με τις πολλαπλές εστίες. Επιπροσθέτως δεν αποκλείεται η περίπτωση να χρησιμοποιήθηκε εύφλεκτο υλικό».

Ο πατέρας μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς δεν πρόλαβε να βγει έξω και μεταφέρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο Περιφερειακό Ιατρείο της περιοχής για την παροχή οξυγόνου.

Τα λόγια του μόλις συνήλθε στη νοσηλεύτρια προκάλεσαν ανατριχίλα.

«Τον ρώτησα τι συνέβη και μου απάντησε «μάλωσα με την κόρη μου και με χτύπησε και φεύγοντας τους είπα θα βάλω φωτιά». Απευθυνόμενος σε μένα είπε «να ξέρετε θα ξαναβάλω φωτιά». Τον ρώτησα αν είχε πιει αλκοόλ και μου είπε ότι είχε πιει δύο με τρία ποτά».

Ο πατέρας σύμφωνα με τις καταθέσεις είναι εθισμένος στο αλκοόλ και τον τζόγο.

Τώρα δικάζεται με τις κατηγορίες του εμπρησμού και της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

«Φοβάμαι μην ξανακάνει το ίδιο ή και κάτι χειρότερο ακόμα τόσο σε εμάς και στα παιδιά μας αλλά και στα περιουσιακά μας στοιχεία» είπε στις Αρχές η μία από τις δύο κόρες.