Η Νorth Project σας ενημερώνει : Ακρίβεια και χαμηλοί μισθοί ωθούν όλο και περισσότερους στη συγκατοίκηση

0
629

Με τα ενοίκια να είναι στα ύψη η λύση της συγκατοίκησης κερδίζει περισσότερους οπαδούς, με τους ιδιοκτήτες μεγάλων ακινήτων να τα νοικιάζουν με το… δωμάτιο.

 

Η ενοικίαση ενός δωματίων ενός διαμερίσματος σε περισσότερα άτομα από ένα φαίνεται ότι όχι μόνο συμφέρει τους ενοικιαστές αλλά και τους ιδιοκτήτες. «Το διαμέρισμα μου έμεινε για πολύ καιρό ανοίκιαστο για αυτό αποφάσισα να κατεβάσω το ενοίκιο, να δώσω πιο οικονομικά το κάθε δωμάτιο για να μπορώ να αποκομίσω και εγώ κάποια ενοίκια» είπε στο OPEN ιδιοκτήτης ακινήτου.

Πλατφόρμες για συγκάτοικο

Για τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί πλατφόρμες όπου ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν συγκάτοικο. «Στην Αθήνα έχουμε χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις, γύρω στις 2500 δωμάτια. Συμβαίνει σε διαμερίσματα που παλιότερα ήταν AIRBNB ή σε διαμερίσματα που έχουν παραπάνω από ένα δωμάτια» ανέφερε στο OPEN, ο μεσίτης Κοσμάς Θεοδωρίδης. Για παράδειγμα, αν κάποιος ψάχνει να νοικιάσει δωμάτιο στην Κυψέλη τότε οι τιμές διαμορφώνονται από 350-380 ευρώ, στον Κολωνό από 200 ευρώ και στο Περιστέρι από 200-250 ευρώ.