13.5 C
Kifissia
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!! Γράφει ο Χρήστος Φραγκάκης

Must read

Μια ακόμη νύχτα με εγκλήματα στην Αττική και όχι μόνο!

Προσωπικά οσοι δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας,λογικα θα έπρεπε να ανήκουμε στους <<ευχαριστημένους>> με μια εξέλιξη που θα μας φέρει ακόμα περισσότερες δουλειές!

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλα! Το Ελληνικό κράτος έχει κάνει πολλές επιλογές που αφορούν την εγκληματικότητα και την επίλυση των προβλημάτων της!

Καμία από αυτές στην σωστή κατεύθυνση όμως!!!

Φυσικά και νιώθεις μια παραπάνω ασφάλεια όταν προσλαμβάνει η ελληνική αστυνομία προσωπικό!

Φυσικά και εντυπωσιάζεται το κοινό αίσθημα,όταν βλέπει εικόνες παραλαβής νέων οχημάτων και εξοπλισμού της αστυνομίας!

Όμως όλα αυτά είναι ανεξάρτητα με την εγκληματικότητα!Ποιος πολίτης δεν θέλει το προσωπικό της αστυνομίας να εργάζεται με τον σωστό εξοπλισμό και να εργάζεται στην ουσία όσο το δυνατόν με λιγότερα προβλήματα!

Να μην ανυσηχει αν μέσα στο καταχείμωνο το όχημα του έχει καλοριφέρ,να μην ανυσηχει αν η μοτοσυκλέτα του θα τον μεταφέρει με ασφάλεια στο περιστατικό και κατόπιν σπίτι του,να μην ανυσηχει αν το αλεξίσφαιρο γιλέκο του έχει τις ανώτερες προδιαγραφές που θα του εξασφαλίσουν την υγεία που όλοι μας θέλουμε να απολαμβάνουμε,έτσι και ο αστυνομικός!

Ένας ευχαριστημένος και όχι ανασφαλής αστυνομικός,είναι και ένας αστυνομικός που θα κάνει τα λιγότερα δυνατά λάθη,σε μια εκτός λογικής και νόμου κατάσταση!Όταν έχεις <<πλάτες>>δουλεύεις αλλιώς!

Οι <<πλάτες>>λοιπόν της αστυνομίας,είναι οι παροχές και η στάση του επίσημου κράτους!

Κάπως έτσι είναι και τα πράγματα στην ιδιωτική ασφάλεια!Εξοπλισμός, εκπαίδευση και σωστός σχεδιασμός,εξασφαλίζουν υγεία και αποδοτικότητα!!

Το συν στην ιδιωτική ασφάλεια να προσθέσω,πως είναι η μεγαλύτερη άνεση για <<μονιμότητα>>στους συνεργάτες που δουλεύουν καθημερινά μαζί!

Στο επίπεδο τουλάχιστον της σωματοφύλακης,τα σταθερά σχήματα δημιουργούν και δυνατούς συναισθηματικούς δεσμούς,μεταξύ του προσωπικού ασφαλείας!

Δεν κάνεις λάθη,όχι για να μην σου κλέψουν την τσάντα μεταφοράς χρημάτων,αλλά για να μην κινδυνέψει ο φίλος,που με τα χρόνια και τις καταστάσεις έγινε αδερφός!!!

Πάμε όμως να φτάσουμε στον ουσιαστικό επίλογο του άρθρου!

Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να απολαμβανουμε εξαιρετικες υπηρεσίες!

Ο λόγος δεν είναι βέβαια η τύχη! Αυτό είναι σχήμα λόγου!

Η αλήθεια είναι ότι αν δουλεύει κάτι σε ένα βαθμό σωστά,έχει να κάνει με το φιλότιμο των Ελλήνων και όχι με την τύχη τους!

Η καρδιά,η λύση και το πιο νευραλγικό κομματι της υπόθεσης ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!

Εκεί χολενει το σύστημα!Το προσωπικά ασφαλείας της χώρας,βρίσκεται καθημερινά μπροστά σε έναν σύνηθες παράδοξο! Οι συλλήψεις των ίδιων παράνομων,ξανά και ξανα,που επαναλαμβάνονται,με ρυθμούς που απαξιώνουν και την πράξη την ίδια!! Ο παράνομος,οδηγείται στην δικαιοσύνη και εκείνη συχνά του δίνει τόσες <<ευκαιρίες>>που η ανοχή η δική της,ενισχυει το θράσος το δικό του!!! Δεν μπορεί λοιπόν να έχεις σαν κράτος την απαίτηση να παίζει το ρόλο του κούριερ,ένας επαγγελματίας της ασφάλειας!

Ποιος λογικός άνθρωπος θα έκανε την ίδια σύλληψη κάθε λίγο και δεν θα ένιωθε από ένα σημείο και μετά ότι απαξιώνεται η δουλειά του;

Ποιος <<επαγγελματίας>>παράνομος,θα αποτραπεί να διαπράξει μια ακόμα παράνομη πράξη,όταν ξέρει ότι θα συλληφθεί και σε λίγες μέρες θα είναι πάλι έξω;

Ποιος παραβατικος νους θα αναστείλει τις <<δραστηριότητες>>του,αν γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει μια δικαιοσύνη,που με ποινές ακόμα και δέκα ετών,εκείνος θα επιστρέψει σπίτι του,το πολύ σε δύο ή τρία χρόνια;

Η χώρα μας έγινε τις τελευταιες δεκαετίες,με αυτές τις μεθόδους καταστολής,το καταφύγιο και ο <<παράδεισος>>να μου επιτρεψετε,κάθε παράνομου και κάθε εγκληματία των Βαλκανίων!

Η άποψη του αρθρογράφου δεν έχει αν και ίσως!

Για να αλλάξει ο διεθνής χάρτης της εγκληματικής <<συμφόρησης>>που ζει η χώρα μας,πρέπει να δώσει η ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ λύσεις,όχι ο τομέας της παροχής ασφάλειας!

Αυτή είναι η ουσιαστική ασφάλεια που αξίζουμε!

Μια δικαιοσύνη που θα κάνει ξανά διεθνώς γνωστό,ότι στην Ελλάδα δεν έρχεσαι για παραβατικό τουρισμο!!

Τι περιμένουμε από την δικαιοσύνη; Ο αρθρογράφος τίποτα!

Από εσάς όμως τους Έλληνες πολίτες περιμένουμε όλοι!Αν εμείς οι πολιτες-ψηφοφοροι δεν δώσουμε το στίγμα μας στο πολιτικό κατεστημένο,δεν θα δοθούν κατευθύνσεις εκεί που πρέπει!!

Η Ελληνική δικαιοσύνη ΟΦΕΙΛΕΙ να προστατέψει τους πολίτες της!!!!

Αυτό όμως δεν θα γίνει,αν εμείς οι ίδιοι δεν το απαιτήσουμε,με τις επιλογές μας!!

Πολίτης δημοκρατικής χώρας,είναι ο πολίτης που ζει με ένα πολίτευμα που του παρέχει όσα ένας σύγχρονος Άνθρωπος αξίζει!!!

Χρήστος Φραγκακης

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article