Home ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Η αδυναμία της Apple “λύγισε” την Wall Street

Η αδυναμία της Apple “λύγισε” την Wall Street

0

Απώλειες συσσώρευσαν οι μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τετάρτη, με τον Dow Jones να καταγράφει το μεγαλύτερο πτωτικό σερί σε διάστημα τριών μηνών καθώς η μετοχή του blue chip, Apple, φλερτάρει με την την bear market.

Η αδυναμία της Apple ήρθε να βαρύνει την επενδυτική αισιοδοξία, η οποία είχε ήδη πληγεί τις τελευταίες ημέρες από τη ραγδαία πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Από τις +214 μονάδες στην αρχή των συναλλαγών, ο Dow Jones έκλεισε με απώλεια 205,99 μονάδων ή 0,8% στις 25.080 μονάδες, στην τέταρτη διαδοχική του πτώση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τις 13 Αυγούστου.

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 20,60 μονάδων ή 0,8% στις 2.701 μονάδες, και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 64,48 μονάδες ή κατά 0,9% στις 7.136 μονάδες.

Η Apple επέκτεινε τις απώλειες της για πέμπτη συνεχή ημέρα στα 186,80 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή μια ανάσα από τα 185,65 δολάρια που σηματοδοτούν την περιοχή της bear market (ορίζεται ως η πτώση κατά τουλάχιστον 20% από το πιο πρόσφατο υψηλό). H κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού και η τιμή της μετοχής του λειτουργούν ως καταλύτης και για τους τρεις δείκτες.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση, ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Steve Cohen προέβλεψε πως η αγορά θα εισέλθει σε bear market και αυτό θα συμβεί “μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο, ίσως δύο”.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Οκτώβριο με τον ταχύτερο ρυθμό από την αρχή του χρόνου.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Ιανουάριο.

Χωρίς να περιλαμβάνονται τα τρόφιμα και η ενέργεια, που εμφανίζουν μεγάλες διακυμάνσεις, ο δομικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,2%.

Και οι δύο δείκτες επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Σε ετήσια βάση οι τιμές αυξήθηκαν 2,5% τον Οκτώβριο, ενώ χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια αυξήθηκαν 2,1%.

Τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού έρχονται καθώς οι επενδυτές περιμένουν η Federal Reserve να πραγματοποιήσει άλλη μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Για το 2019 οι αναλυτές περιμένουν άλλες τρεις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version