23.4 C
Kifissia
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Επιστολή : Πρωτοβουλία πολιτών Δήμου Κηφισιάς για τη σωτηρία του «Ζηρινείου»

Must read

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Μέλη του δημοτικού συμβουλίου,

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις της τωρινής δημοτικής αρχής να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του Δημοτικού σταδίου «Ι. Ζηρίνης» και συγκεκριμένα να ξηλωθούν 2 διάδρομοι του στίβου προς χάριν της επέκτασης του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, για να σταματήσει και η παραπληροφόρηση που διακινείται, πως, όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς τα περί στίβου, γνωρίζουν ότι με δύο λιγότερος διαδρόμους και μόνο τέσσερις να απομένουν στην ουσία καταργείται ο στίβος και τα αγωνίσματα του.

Δεν μπορούν να γίνουν προπονήσεις ούτε και αγώνες ταχύτητας, σκυταλοδρομίες, εμπόδια, αγωνίσματα αντοχής, δεν επαρκούν διάδρομοι ζεστάματος και προετοιμασίας για άλτες ύψους και μήκους, δεν περισσεύει διάδρομος για τους εκατοντάδες δημότες που αθλούνται ερασιτεχνικά, ούτε καν ένας διάδρομος πρόσβασης στον στίβο.

Επιπρόσθετα δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες για σοβαρούς τραυματισμούς των παιδιών λόγω συνωστισμού.

Σε όλα τα γήπεδα στίβου τα κουλουάρ είναι έξι, αν είναι λιγότερα είναι σα να λέμε γήπεδο ποδοσφαίρου χωρίς τα τέρματα. Εδώ ήδη τώρα με έξι διαδρόμους επικρατεί τρομερός συνωστισμός, απόρροια του μαζικού αθλητισμού, που ορθώς έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, και της αγάπης των Κηφισιωτών και όχι μόνο για τον κλασσικό αθλητισμό. Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία, το στάδιο παρέμεινε για τέσσερα χρόνια κλειστό για ανακατασκευαστεί εξολοκλήρου ο τάπητας του στίβου με επιχορήγηση της Περιφέρειας, και μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια (!!!!) που διήρκεσαν οι εργασίες, με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, έρχεται η σημερινή δημοτική αρχή χωρίς να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της όπως έχει υποχρέωση και μόλις ενάμιση χρόνο από τότε που αποδόθηκε στους πολίτες προς χρήση, τον ίδιο ακριβώς τάπητα να τον ξηλώσει και να τον αποδώσει στην ομάδα του ποδοσφαίρου.

Από τότε που ανέλαβε η τρέχουσα δημοτική αρχή παρατηρούμε μια συστηματική υποβάθμιση του στίβου σε όφελος του ποδοσφαίρου.

Πρώτα αποδόθηκε ο χλοοτάπητας αποκλειστικά για χρήση από την ομάδα του ποδοσφαίρου (σε όλα τα γήπεδα κρίνετε απαραίτητο και επιτρέπεται η χρήση του χλοοτάπητα από τους αθλητές του στίβου σε αντίθεση με τα όσα ανακριβώς υποστήριξε πρόσφατα ο Δήμαρχος), μετέπειτα τα αποδυτήρια αποδόθηκαν και αυτά αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει χώρος για τους αθλητές των άλλων αγωνισμάτων, ένα κλειστό γυμναστήριο που υπήρχε κάτω από τις κερκίδες ώστε, όταν οι καιρικές συνθήκες δε το επιτρέπουν, να μπορούν οι αθλητές μας να ασκούνται, κόπηκε και αυτό στη μέση για να δημιουργηθεί γραφείο για το ποδόσφαιρο.

Από την αρχή του χρόνου (έξι μήνες τώρα) και η ανακατασκευή του χλοοτάπητα για το ποδόσφαιρο ακόμη να ολοκληρωθεί, ο εργολάβος έχει πετάξει κάθε λογής μπάζα, άμμους, πλαστικά, παλιούς χλοοτάπητες, κιγκλιδώματα και σίδερα πάνω στους διαδρόμους του στίβου αποκόπτωντας σχεδόν τον μισό στίβο και καθιστώντας την προπόνηση σε καθημερινή βάση αδύνατη και άκρως επικίνδυνη και κανένας δεν ενδιαφέρεται.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος του «ενδιαφέροντος» για τον αθλητισμό όπως δήλωσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος. Σε ότι αφορά τις επανειλημμένες αιτιάσεις του δημάρχου για την δημοφιλία του ποδοσφαίρου και δη σε τοπικό επίπεδο και επίπεδο «Φούτμπολ λιγκ» σε σχέση με τον κλασσικό αθλητισμό στην πόλη μας, εμείς απλά παραθέτουμε την λίστα ονομάτων που ακολουθεί.

Σήμερα φτάσαμε στο αδιανόητο η δημοτική αρχή να συζητάει την κατάργηση διαδρόμων του στίβου (και μάλιστα εν κρυπτώ), στον οποίο γυμνάζονται τα παιδιά όλων των ηλικιών και εκπαιδεύονται στις αξίες του κλασσικού αθλητισμού, της «Ευγενούς άμιλλας» και του «Ευ αγωνίζεσθαι» που εδραιώθηκαν και μεταδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο από την Ελλάδα. Ωσάν για το δήμο μας να υπάρχει παρά μόνο ένα άθλημα, το ποδόσφαιρο. Το δημοτικό στάδιο «Ι. Ζηρίνης» είναι το μοναδικό στάδιο κλασσικού αθλητισμού που διαθέτει ο δήμος μας και εκεί συστεγάζονται δύο μεγάλοι και αναγνωρίσιμοι γυμναστικοί σύλλογοι, Ο Γ.Σ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ και η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, στους οποίους γυμνάζονται τα παιδιά μας και μας εκπροσωπούν επάξια στους αγώνες του στίβου.

Τυχόν αλλοίωση του τάπητα είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα τους αναγκάσει να μεταναστεύσουν για μια ακόμη φορά σε όμορους δήμους.

Το δημοτικό στάδιο οφείλει να παραμείνει ως έχει, όπως εξάλλου έχει υπάρξει για δεκαετίες ολόκληρες, με το γήπεδο ποδοσφαίρου στα τρέχοντα όρια του και τον στίβο ως έχει. Καλούμε όσους αγαπάνε τον κλασσικό αθλητισμό, την δημοτική αρχή, όλες τις παρατάξεις και τους δημοτικούς εκπροσώπους ξεχωριστά να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να αποτρέψουν μια τέτοια καταστροφική για τον αθλητισμό της πόλης μας εξέλιξη.

Σε περίπτωση που δεν εισακουστούμε και η δημοτική αρχή επιμείνει στα πλάνα της, θα εξαναγκαστούμε σε περαιτέρω ενέργειες και θα ακολουθήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις και προσφυγή στη δικαιοσύνη.

ΣΣ : ακολουθούν 605 υπογραφές με ονόματα και διευθήνσεις αθλούμενων δημοτών.

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article