Επικίνδυνη κλιμάκωση: «Εισβολή» Παλαιστινίων μαχητών στο Ισραήλ – Αναφορές για νεκρούς

0
307

Ανεβαίνει και πάλι επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους μετά την ομοβροντία με χιλιάδες ρουκέτες από τη Γάζα και τη διείσδυση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ.

Παλαιστίνιοι ένοπλοι διείσδυσαν σε περιοχές του νότιου Ισραήλ ανάμεσά τους και η πόλη Σντερότ με τα ισραηλινά μέσα να αναφέρουν ότι υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις με το στρατό καθώς και ότι έχει καταληφθεί αστυνομικό τμήμα.

Μία Ισραηλινή σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων είχαν αναπτυχθεί σε περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας ενώ σειρήνες ήχησαν σε όλο το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικού στην πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις σε δρόμους πόλεων.

Σύμφωνα με το news18.com δύο Ισραηλινοί στρατιώτες απήχθησαν από τη Χαμάς και 10 έχασαν τη ζωή τους στην ανταλλαγή πυρών.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ που χτυπά στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Τι δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης, καλώντας τους απανταχού Παλαιστινίους να πολεμήσουν.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε όλα τα εγκλήματα της κατοχής (Ισραήλ), ο χρόνος για την ανεξέλεγκτη δράση τους χωρίς να λογοδοτούν έχει τελειώσει. Ανακοινώνουμε την Επιχείρηση η πλημμύρα του Αλ Ακτσά και εκτοξεύσαμε, στο πρώτο χτύπημα των 20 λεπτών, περισσότερες από 5.000 ρουκέτες».