Εξάρχεια: Η ΜΚΟ είχε παραλάβει το νεκρό έμβρυο, το μετέφερε σε ψυγείο και θα ενημέρωναν την επόμενη ημέρα τις Αρχές

0
216

Σε εξέλιξη η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, σε διακρίβωση των συνθηκών ανεύρεσης νεκρού εμβρύου που εντοπίστηκε σε αποχετευτικό σύστημα ΜΚΟ στα Εξάρχεια, από συνεργείο απόφραξης βόθρων

Μετά την αναγγελία του υπευθύνου της εταιρείας καθαρισμού βόθρων στην Αστυνομία τια την ανεύρεση νεκρού εμβρύου από υδραυλικό που είχε κληθεί να αποφράξει το αποχετευτικό της ΜΚΟ των «Γιατρών χωρίς Σύνoρα» κλιμάκιο της Ασφάλειας μετέβη στην Σόλωνος 140 στα Εξάρχεια, ωστόσο τα γραφεία ήταν κλειστά. Σε αναζητήσεις, εντοπίσθηκε ο κοινωνικό λειτουργό και υπεύθυνο της δομής, καθώς και η γυναικολόγος, η οποία παρέχει υπηρεσίες εθελοντικά.

Ο υδραυλικός της εταιρείας, που είχε αναλάβει το έργο, υποστήριξε στην κατάθεσή του, ότι μετέφερε και παρέδωσε το έμβρυο στα γραφεία της ΜΚΟ κι επέστρεψε στην έδρα της εταιρίας αποφράξεων. Από τους υπεύθυνους του χώρου σε ερώτηση γιατί δεν ενημερώθηκαν οι Αρχές εξαρχής, υποστήριξαν ότι σκόπευαν να ενημερώσουν το πρωί της Τρίτης την Ιατροδικαστική Υπηρεσία και κράτησαν το νεκρό έμβρυο σε ψυγείο, όπου και εντοπίσθηκε και είχαν πρόθεση το πρωί της Τρίτης (27/02) να ενημερώσουν την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Κατά την εξέτασή τους, τόσο ο υπεύθυνος του χώρου κοινωνικός λειτουργός και η γυναικολόγος, ανέφεραν ότι δεν είχαν κάποιο περιστατικό εγκύου με προβληματική εγκυμοσύνη και επιπλοκές.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι αστυνομικοί ζήτησαν τη λίστα με τις εγκύους οι οποίες είχαν επισκεφθεί τον χώρο το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς εξετάζεται να γέννησε στην τουαλέτα και στη συνέχεια να αποχώρησε.

Το νεκρό έμβρυο μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία  καθώς αναμένεται η νεκροτομή, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας.

ΠΗΓΗ :