Ενέδρα θανάτου ή ραντεβού με τους εκτελεστές στη Λούτσα; – Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για το πρωτοφανές μακελειό

0
232

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πρωτοφανή για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά εκτέλεση έξι ατόμων, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας (11/9) στη Λούτσα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής συνέλεξαν τουλάχιστον 25 κάλυκες από το σημείο της δολοφονίας, οι οποίοι θα εξεταστούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Εκεί θα μεταφερθεί και το σκούρο μπλε όχημα των θυμάτων, προκειμένου να εξεταστεί για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Δεν φαίνεται να έχουν βρεθεί όπλα, αλλά τα θύματα έφεραν πάνω τους κάποια ταυτοποιητικά έγγραφα που η γνησιότητα τους είναι αμφίβολη, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για Τούρκους υπηκόους.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ζητηθεί η συνδρομή της Interpol προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα θύματα είχαν ποινικό παρελθόν εκτός Ελλάδας. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης εκτιμούν ότι θύματα και δράστες πιθανότατα γνωρίζονταν και είχαν διαφορές από παράνομες υποθέσεις π.χ. διακίνηση ναρκωτικών.

Αυτό που εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. εάν τα θύματα είχαν δώσει κάποιο ραντεβού στο συγκεκριμένο σημείο με τους μετέπειτα εκτελεστές τους ή έπεσαν σε «ενέδρα θανάτου» από άτομα που γνώριζαν το δρομολόγιο τους. Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος από αστυνομικές δυνάμεις, καθώς κλιμάκιο της Ασφάλειας συνεχίζει τις έρευνες τόσο για κάποιον κάλυκα ή βολίδα που μπορεί να μη βρέθηκε το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας (11/9). Παράλληλα, συνεχίζεται η συλλογή μαρτυρικών καταθέσεων, από άτομα που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας.

Σημαντικά στοιχεία αναμένεται να δώσει η αξιοποίηση υλικού από κάμερες ασφαλείας, καθώς οι Αρχές επιχειρούν να ταυτοποιήσουν το δρομολόγιο των θυμάτων και των δραστών (σ.σ. φέρονται να χρησικοποησαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα).

Την προανακριση διενέργεια το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, ενώ δεν αποκλείεται να ενημερωθούν κι άλλες κεντρικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής.