ΕΚΑΛΗ : Ρομά επιχείρησαν να εμβολισουν πλήρωμα της ΔΙΑΣ σε καταδίωξη

0
649

Ρομά μετά από διάρρηξη εντοπίσθηκαν από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης και επιχείρησαν να εμβολισου το δίκυκλο της ΔΙΑΣ με τα πλήρωμα να συλλάβουν τους τρεις ενώ αναζητείται ο ομόφυλος συνεργός τους

Ο εκφωνητή της Άμεσης Δράσης διαβιβάζει (24/03-19.22) σε όλες τις δυνάμεις της Βορειοαναρολικης διαρρηξη απο τέσσερα Ρομα στην οδό Καλάμου στην Εκάλη. Περιοικος ενημέρωσε οτι οι διαρρήκτες μετέβησαν στο σημείο με οχημα μάρκας OPEL το οποίο στάθμευσαν στο σημείο.

Πληρωμα ΔΙΑΣ και περιπολικο της Άμεσης Δράσης μεταβαίνουν και διαπιστώνουν διάρρηξη με παραβίαση στην μπαλκονόπορτα, με τους Ρομα να έχουν διαφύγει με χρήματα τιμαλφή και χρυσαφικά.

Σε αναζητήσεις πλήρωμα της ΔΙΑΣ εντοπιζει το ύποπτο όχημα και καλεί τον οδηγο σε στάση για έλεγχο,  ωστόσο αναπτύσσει ταχυτητα και επιχειρεί διαφυγή με τα πληρώματα να ενεργούν καταδίωξη.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο Ρομά οδηγός επιχειρεί να εμβολίσει πλήρωμα της Άμεσης Δράσης το οποίο ακολουθεί, με τον οδηγό να χάνει τον έλεγχο και να καταλήγει σε σταθμευμένα, και οι επιβαίνοντες το εγκαταλείπουν και τρέχουν πεζή.

Σε αναζητήσεις οι τρεις Ρομα διαρρήκτες συνελήφθησαν ενώ αναζητείται ο ομοφυλος  συνεργός του. Σε έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, εντοπισθηκε ζεύγος κλεμμένων πινακίδων απο άλλο αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.