Εβδομαδιαίες απώλειες για τη Wall Street παρά τα χθεσινά κέρδη

0
2465
Traders work on the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) as the building prepares to close indefinitely due to the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in New York, U.S., March 20, 2020. REUTERS/Lucas Jackson

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια εβδομάδα που ωστόσο κατέγραψε αρνητικές επιδόσεις καθώς έχει επιστρέψει στις τάξεις των επενδυτών η ανησυχία ότι η Fed μπορεί να προχωρήσει σε μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων από αυτή που αναμένεται.

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας με τον εξαιρετικά χαμηλό αριθμό νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ ενισχύει την πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει επίμονος και άρα θα οδηγήσει την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της χώρας σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με αύξηση επιτοκίων.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές ο Αύγουστος ήταν ένας “δύσκολος” μήνας με αδύναμα μάκρο ενώ αναμένεται και ο Σεπτέμβριος να κινηθεί στα ίδια επίπεδα.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,22% στις 34.576 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,09% στις 13.761 μονάδες. Ο S%P 500 κέρδισε 0,14% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 4.457 μονάδες.

 

 

Και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν εβδομαδιαίες απώλειες. O S&P 500 έχασε 1,3% και ο Nasdaq 1,9%. Οι απώλειες του Dow Jones έφτασαν στο 0,8%.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή κάμψη εμφάνισαν τον Ιούλιο τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ, ενώ οι πωλήσεις σημείωσαν άλμα, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, τα αποθέματα χονδρικής μειώθηκαν κατά 0,2% τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη πτώση 0,1%. Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ταυτόχρονα ότι οι πωλήσεις των εταιρειών χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,8% από τον Ιούνιο.