Home ΕΛΛΑΔΑ Δραματικές εξελίξεις στον Άρειο Πάγο

Δραματικές εξελίξεις στον Άρειο Πάγο

0

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος, μετά την έντονη πολιτική αντιπαράθεσή που έχει ξεσπάσει αφότου εξέδωσε ανακοίνωσή του για το κόμμα Κασιδιάρη.

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές των κομμάτων , μεταξύ των οποίων και αυτού που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, παραιτήθηκε και η «σκυτάλη» του Τμήματος περνά στην αρχαιότερη αρεοπαγίτη Ευδοξία Κιουπτσίδου . Η ανώτατη δικαστική λειτουργός θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν τη νομιμότητα ή όχι της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση του κ.Τζανερίκου υποβλήθηκε για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Σημειωτέον, ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου που παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου θα την κρατήσει καθώς υπάρχει από τον νόμο προθεσμία ενός μηνός αν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο Χρήστος Τζανερίκος συνταξιοδοτείται στο τέλος Ιουνίου.

Exit mobile version