25.4 C
Kifissia
Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Διεύρυνε το ανοδικό σερί η Wall με ατμομηχανή τον Nasdaq

Must read

Με τους αναπτυξιακούς τίτλους να έχουν βρει για τα καλά τα πατήματά τους τις τελευταίες ημέρες η αμερικανική αγορά ολοκλήρωσε ακόμα μία θετική συνεδρίαση, διευρύνοντας τα κέρδη από το ισχυρό άλμα χτες.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε με μικρή άνοδο 0,16% στις 31.874 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 παρουσίασε κέρδη 0,6% και έκλεισε στις 3.959 μονάδες, ενώ όπως και χτες την παράσταση έκλεψε ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq με νέο ράλι 1,6% που τον έφερε στις 11.897 μονάδες.

Οι πλατφόρμες υπηρεσιών streaming πρωταγωνίστησαν στην απόδοση του Nasdaq, μετά τα αποτελέσματα της Netflix χτες που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς και οδήγησαν τον τίτλο της σήμερα σε ράλι 7,5%.

Μια επίδοση που συμπαρέσυρε και τους υπόλοιπους του κλάδου, με την Disney στο +3,8% και την Roku στο +6,9%.

Μετά το σφυροκόπημα που δέχθηκαν το τελευταίο εξάμηνο με φόντο την επιθετική αύξηση των επιτοκίων οι αναπτυξιακοί τίτλοι της τεχνολογίας δείχνουν γενικότερα σημάδια ανάκαμψης, με τους κατασκευαστές μικροτσίπ να δίνουν επίσης σημαντική ώθηση στις σημερινές συναλλαγές.

Ενδεικτικά η Nvidia πραγματοποίησε ράλι 4,8%, ενώ η Qualcomm ενισχύθηκε κατά 3%.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίες συνεδριάσεις δείχνουν να έχουν ενθαρρύνει αρκετούς επενδυτές, καθώς εντείνονται οι προσδοκίες ότι η πτωτική τάση της αγοράς έφτασε στον πυθμένα της και από εδώ και πέρα θα αντεπιτεθεί.

Χτες άλλωστε η Wall κατέγραψε μία “90% up” μέρα, δηλαδή είδε το 90% των καταχωρημένων μετοχών να κινείται ανοδικά συνεισφέροντας στο 90% του συνολικού όγκου.

“Θεωρούμε αυτήν τη χτεσινή ανοδική ανάσα ως ένα σημάδι ότι η θερινή ανάκαμψη των μετοχών στις ΗΠΑ μπορεί να συνεχιστεί”, έγραψε ο Stephen Suttmeier, στρατηγικός αναλυτής της Bank of America σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι τρεις δείκτες έκλεισαν χτες και τρεις πάνω από τους κινητούς μέσους όρους τους 50 ημερών, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.

Για πολλούς επενδυτές η παρατεταμένη βουτιά του τελευταίου διαστήματος συνιστά ευκαιρία εισόδου, ενώ μία παρόμοια θέση εξέφρασε και η Bofa χτες καθώς η έρευνα διαχειριστών κεφαλαίου της έδειξε ότι η επενδυτική διάθεση έχει βρεθεί στο ναδίρ, κάτι που πιθανώς συνιστά σήμα ανόδου από εδώ και πέρα.

Την ίδια ώρα βέβαια, οι αβεβαιότητες παραμένουν στο οικονομικό περιβάλλον, με άλλους αναλυτές να διατηρούν τη δυσπιστία τους για την ανοδική δυναμική της αγοράς.

“Παρά την έντονα θετική συνεδρίαση της Τρίτης, δεν αναμένουμε σταθερή βελτίωση του κλίματος της αγοράς έως ότου οι επενδυτές αποκτήσουν μεγαλύτερη σαφήνεια στο outlook για την οικονομία, τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας και τους πολιτικούς κινδύνους”, έγραψε ο Mark Haefele της UBS σε δικό του σημερινό σημείωμα.

Ωστόσο, με το 10% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο το 68% έχει υπερβεί τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κάτι που φαίνεται να επιδρά ιδιαίτερα θετικά στην επενδυτική διάθεση.

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης ανακοινώνουν τα δικά τους μεγέθη για το δεύτερο τρίμηνο η Tesla και η United Airlines.

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article