Home ΕΛΛΑΔΑ Δημοσκόπηση στο MEGA – Μεγάλη διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ, οικονομία, ακρίβεια & πανδημία...

Δημοσκόπηση στο MEGA – Μεγάλη διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ, οικονομία, ακρίβεια & πανδημία ανησυχούν τους πολίτες

0

[ad_1]

Η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μειώθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υπερτερεί σημαντικά ως προς την καταλληλότητα, όμως η οικονομία και το κλίμα στους πολίτες για το μέλλον τους αποτελούν σημαντικά στοιχεία που επηρεάζουν το πολιτικό γίγνεσθαι.

Το πρώτο μεγάλο εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι παρά την μείωση κατά τρεις μονάδες στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξάνει τα ποσοστά του αλλά καταγράφει και οριακή μείωση. Η διαφορά τους είναι 11,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Η ΝΔ χάνει 3,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιούλιο, πληρώνοντας τα λάθη και με τις πυρκαγιές, και συγκεντρώνει 30,8% έναντι 33,9%, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 0,3% αντί να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση και φθάνει το 19,7%. Απώλειες καταγράφονται για το ΚΙΝΑΛ που συγκεντρώνει 6% από 6,7% και για την Ελληνική Λύση στο 4% έναντι 5,3%. Ενισχυμένα είναι το ΚΚΕ με 5,1% από 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 4,1% έναντι 3,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει 12,7%.

Ουσιαστικά, η ΝΔ έχει φθορά μετά από 2,5 χρόνια εξουσίας αλλά παραμένει σε αυτή τη φάση κυρίαρχη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καρπώνεται την δυσαρέσκεια.

Ωστόσο, στην εκτίμηση ψήφου, δηλαδή με αναγωγή των αναποφάσιστων η ΝΔ υπερβαίνει το ποσοστό της στις εθνικές εκλογές (39,85%) αν…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version