11.5 C
Kifissia
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Δίκη Καμπανού: Η ώρα των ποινών για τους «12» – Κινητοποίηση οπαδών του Άρη έξω από τα δικαστήρια

Must read

Η ώρα της κρίσης των «12» για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού έφτασε, καθώς σήμερα αναμένεται να πέσει η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Οι κατηγορούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κρίση του δικαστηρίου που όπως όλα δείχνουν θα ανακοινώσει τις ποινές. Η σημερινή διαδικασία θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση της εισαγγελέως αναφορικά με τη χορήγηση ή μη των ελαφρυντικών. Η Κυριακή Κλιάμπα χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και για αυτό το λόγο η διαδικασία διεκόπη μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή και των 12 για την ανθρωποκτονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δυο φίλων του. Η έδρα συμφώνησε με την πρόταση της εισαγγελέως και έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορούμενους, τον καθένα ανάλογα με το βαθμό συμμετοχής του, ενώ διαφοροποιήθηκε και ως προς την αρχική κατηγορία. Η εισαγγελική πρόταση για την κατηγορία κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, για την περίπτωση του Άλκη Καμπανού, μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ορισμένοι κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αιτήθηκαν να αναγνωρίσει το δικαστήριο τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και του σύννομου πρότερου βίου, ενώ, κατά περίπτωση, τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Αναλυτικά οι 12 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τις εξής πράξεις:

Ο 1ος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (φίλο του) και κατά πλειοψηφία (5-2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι 2ος, 3ος, 4ος, 7ος, 9ος και 11ος κατηγορούμενοι ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο και κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι 1ος, 5ος, 6ος, 8ος και 12ος κατηγορούμενοι ομόφωνα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (φίλο του Άλκη) και κατά κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερος νεαρός τραυματίας). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης ομόφωνα κατά περίπτωση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στις περιπτώσεις που προέκυψε πλειοψηφία, όπως γνωστοποίησε το δικαστήριο, μειοψήφησαν οι δύο τακτικές δικαστές που είχαν την άποψη ότι η πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο φίλο του Άλκη θα έπρεπε να μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Εντάσεις εντός και εκτός Δικαστικού Μεγάρου

Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας άτομα από το ακροατήριο, εκ των οποίων μερικοί κρατούσαν φανέλες του Άρη ξέσπασαν σε φωνές, επιτέθηκαν φραστικά προς τους 12 και προς τις οικογένειές τους που κάθονταν στο ακροατήριο. Χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΛΑΣ προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Λίγο αργότερα οπαδοί του Άρη που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο επιτέθηκαν φραστικά στη μητέρα ενός εκ των κατηγορουμένων την ώρα που εξερχόταν από το κτίριο. Εξαπολύοντας υβριστικά σχόλια της ζήτησαν να αποχωρήσει αμέσως με τους οπαδούς να φωνάζουν «Κάτω τα κεφάλια».

Το «παρών» στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα δώσουν οπαδοί και φίλαθλοι του Άρη.

Κάλεσμα για παρουσία στη δίκη απευθύνουν οπαδοί και φίλαθλοι του Άρη εν αναμονή των ποινών για τους «12»

«Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη (12/07) τα γραφεία του Ερασιτέχνη θα παραμείνουν κλειστά, αφού σύσσωμο το προσωπικό, το σταφ, αλλά και εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου και των τμημάτων θα δώσουν το «παρών» στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να λάβει χώρα η διαδικασία αναφορικά με τις ποινές για τους δολοφόνους του Άλκη Καμπανού. Καλούμε τον κόσμο του ΑΡΗ να δώσει μαζικά το «παρών» στα Δικαστήρια, σε μία μέρα – ορόσημο αναφορικά με την απόδοση δικαιοσύνης για τη στυγνή δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού, επειδή υποστήριζε τον ΑΡΗ. Ο Άλκης ήταν παιδί γεμάτο φως. Το φως να διώξει το σκοτάδι σ’ αυτήν την πόλη. Ο Άλκης ζει!» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΑΣ Άρη.

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article

Best Wordpress Popup Plugin