Δήλωση για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και Επίτιμου Δημότη Κηφισιάς, Κάρολου Παπούλια από το Νίκο Χιωτάκη

0
434

Ο Κάρολος Παπούλιας με την προσωπική του διαδρομή  σε όλη τη διάρκεια του βίου του , έδωσε ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια “πολίτης” γιατί υπήρξε πρώτα πολίτης και μετά πολιτικός.

Βαθιά δημοκράτης και αδιαμφισβήτητος πατριώτης, πολιτεύτηκε πάντοτε με γνώμονα την εξυπηρέτηση του Εθνικού συμφέροντος. Σε μια μακρά περίοδο έντονων μικροπολιτικών και κομματικών αντιπαραθέσεων και παρά το γεγονός ότι υπηρέτησε με συνέπεια συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό, φρόντισε με την υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά του να δώσει  νόημα στις αξίες της Εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, κάτι που του αναγνωρίζει σήμερα σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Είχα την τιμή το 2005 ως Δήμαρχος Κηφισιάς, να του παραδώσω το χρυσό μετάλλιο της πόλης και την απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου με την οποία ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης της πόλης μας, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων όπως ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην Πρωθυπουργός Τζ. Τζανετάκης, πλήθος βουλευτών από όλα τα πολιτικά κόμματα, του τοποτηρητή της Μητροπόλεως Σεβασμιωτάτου κκ. Νικόλαου, της Προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννης Σ. Λάτσης,  Δημάρχων και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, καθώς και δεκάδων πολιτών του Δήμου μας.

Η απώλεια του Κάρολου Παπούλια μας θλίβει όλους αλλά κρατάμε στη μνήμη μας τον πολιτικό που τιμήθηκε με το ύψιστο Πολιτειακό Αξίωμα δύο φορές, υπηρετώντας  την Πατρίδα του με συνέπεια, ήθος κι αξιοπρέπεια.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Νίκος Χιωτάκης