ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΕΝΔΡΟΣΤΟΙΧΙΕΣ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

0
219
Ο Δήμος Κηφισιάς μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Κηφισιωτών στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργάνωσαν την Τετάρτη 5/6/2024 την 1η ανοικτή στο κοινό, επιστημονική – ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Γνωρίζοντας τις δενδροστοιχίες της Κηφισιάς”.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ανακαινισμένο χώρο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δ. Κηφισιάς και σκοπός της, ήταν η διάχυση της επιστημονικής γνώσης πάνω σε θέματα φυτοϋγείας & διαχείρισης των δενδροστοιχιών στο μεταβαλλόμενο αστικό περιβάλλον του Δήμου μας.
Οι ομιλητές ήταν: η Νικολάου Αναστασία, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Γεωτεχνικών & Επιχειρήσεων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ), Γεωπόνος Δ. Χαλανδρίου, ο Σπυρίδων Αντωνάτος, Δρ Γεωπόνος – Ερευνητής, Εργαστήριο Γεωργικής Εντομολογίας, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, o Παναγιώτης Τσόπελας, Δρ Δασολόγος Φυτοπαθολόγος, τ. Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Δασικών Μεσογειακών Οικοσυστημάτων (ΕΛ.Γ.Ο. “ΔΗΜΗΤΡΑ”) και o Δημήτρης Κυριακάκης, Δρ Γεωπονίας τ. Διευθυντής Πρασίνου Δήμος Αθήνας
Επισημάνθηκαν τα πολλαπλά οφέλη από τις δενδροστοιχίες στο αστικό περιβάλλον και τους πολίτες και παρουσιάστηκαν οι επιπτώσεις που έχει ο τρόπος λειτουργίας της πόλης πάνω στην υγεία των δένδρων (ρύπανση, έλλειψη νερού, θερμική καταπόνηση κλπ).