Β. Προάστια: Χειροπέδες σε 3 για ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές- Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Μελίσσια

0
297

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε χρηματαποστολές κατά το χρόνο που πραγματοποιούνταν ανεφοδιασμοί σε ΑΤΜ στην Αττική.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2023 οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Άνω Λιόσια, Μεταμόρφωση και Μελίσσια, κατά την οποία συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία κατά συναυτουργία, απείθεια, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι κ.λπ.), ενώ στόχος τους ήταν κυρίως καταστήματα ή χώροι στα οποία υπήρχαν εγκατεστημένα ΑΤΜ.

Μάλιστα, προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους, κατά τη διάπραξη της ληστείας είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορούσαν γάντια και έφεραν πιστόλια, με τα οποία ακινητοποιούσαν τον υπάλληλο των χρηματαποστολών, ενώ για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία στη συνέχεια μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο – ορμητήριο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, καθώς και από την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 8 χάπια,
  • 3 αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσικλέτα,
  • πιστόλι, 2 γεμιστήρες, 35 φυσίγγια,
  • είδη ρουχισμού που φορούσαν την ημέρα της ληστείας και
  • 11.250 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξιχνιαστεί περίπτωση ληστείας που διέπραξαν πρωινές ώρες της Τετάρτης 15 Μαρτίου στα Σεπόλια, όπου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν 150.000 ευρώ τη στιγμή ανεφοδιασμού ΑΤΜ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

 

ΠΗΓΗ : https://vrilissianews.gr/voreia-proastia/v-proastia-cheiropedes-se-3-gia-enoples/?fbclid=IwAR3sdkGObgChIFDUSLT-Jxx-nG-bq6qmRlCoLqP1whpJKwtCDJu3HcyhSLo