Βόλος: Προφυλακίστηκε 50χρονος κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος της 11χρονης ανιψιάς του

0
3396

Στον ανακριτή οδηγήθηκε χθες 50χρονος αλβανικής καταγωγής στον Βόλο κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, και συγκεκριμένα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος της 11χρονης ανιψιάς του, κόρη συγγενών της Ελληνίδας συζύγου του.

Μετά την απολογία του, όπου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αποφασίστηκε ομόφωνα από την Εισαγγελία και τον ανακριτή η προφυλάκισή του.

Οι φρικιαστικές πράξεις που του αποδίδονται τοποθετούνται χρονικά τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν το κορίτσι ήταν μόλις 9 ετών, ενώ η καταγγελία σε βάρος του κατατέθηκε τον περασμένο Μάρτιο από την κοινωνική λειτουργό του δημοτικού σχολείου της περιφέρειας όπου φοιτεί το κοριτσάκι, η οποία παρακολουθούσε την 11χρονη στο πλαίσιο της ενδοσχολικής ψυχολογικής υποστήριξης.

Η ίδια διαπίστωσε πως το παιδί εμφάνιζε παρεκκλίνουσα συμπεριφορά, ενώ μέσα από τις συνεδρίες αντιλήφθηκε τι φέρεται πως συνέβαινε στο κορίτσι. Η Εισαγγελία στο Βόλο, λαμβάνοντας την καταγγελία, παρήγγειλε άμεσα κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα για την υπόθεση, ενώ η 11χρονη έχει ήδη εξεταστεί από παιδοψυχίατρο, στον οποίο κατέθεσε τι της συνέβη, όπως και ιατροδικαστή. Η έρευνα των κοινωνικών υπηρεσιών για το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού αναφέρει επίσης συνθήκες παραμέλησης.

Ο 50χρονος φερόμενος δράστης δεν είχε συλληφθεί, καθώς είχε παρέλθει το νόμιμο χρονικό όριο για την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ όπως προαναφέρθηκε, ενώπιον του ανακριτή χθες αρνήθηκε πως ποτέ τέλεσε τις πράξεις που του αποδίδονται. Μάρτυρες υπεράσπισής του παρουσιάστηκαν η σύζυγός του αλλά και ο πεθερός του, και παππούς της μικρής, οι οποίοι σύσσωμοι υποστήριξαν πως οι κατηγορίες είναι προϊόν της φαντασίας της 11χρονης.

Η σύζυγος του 50χρονου δήλωσε πως είναι στο πλευρό του και πιστεύει στην αθωότητά του «Εγώ δεν πρόκειται να αφήσω τον άντρα μου πουθενά. Θα τον στηρίζω μέχρι το τέλος. Είναι αθώος, και μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητα του θα είμαι δίπλα του».

Ανάλογη ήταν και η δήλωση του συνήγορου του φερόμενου δράστη, ο οποίος σχολίασε «Η ιατροδικαστική εξέταση είναι «καθαρή». Εδώ έχουμε έναν κατηγορούμενο που ήρθε στα δικαστήρια έχοντας την συμπαράσταση του παππού της μικρής, την οποία δεν πιστεύει, και της συζύγου του, που είναι κολώνες δίπλα του. Κατά τα άλλα θα τα πούμε σε επόμενο στάδιο».