23.4 C
Kifissia
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

“Βροχή” αγωγών, για όσα είχαν πει εις βάρος του, κατέθεσε ο Κιμούλης σε 7 ηθοποιούς και στο ΣΕΗ

Must read

edolio5 team
 

Στη Δικαιοσύνη κατέφυγε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης, διεκδικώντας αποζημιώσεις περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ από επτά συναδέλφους του ηθοποιούς, καθώς και από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, γιά τις εναντίον καταγγελίες ένα χρόνο πριν.

Ο Γιώργος Κιμούλης κατέθεσε δύο αγωγές, στις οποίες ισχυρίζεται ότι, όσα είχαν αναφέρει σε βάρος του ήταν ψεύδη, που τον έπληξαν ανεπανόρθωτα, τόσο σε ηθικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.

Στην πρώτη αγωγή στρέφεται κατά της Ζέτας Δούκα, γιά όσα είχε πει τον Ιανουάριο του 2021, όταν τον κατήγγειλε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής της για άσκηση σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας, ενώ συνεργάζονταν στο θέατρο.Με την ίδια αγωγή ο Γιώργος Κιμούλης στρέφεται κατά των συναδέλφων του Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά και αξιώνει αποζημιώσεις για την ηθική αλλά και την επαγγελματική βλάβη, που, όπως υποστηρίζει, υπέστη, μετά την σε βάρος του καταγγελία.Με τη δεύτερη αγωγή του ο ηθοποιός ζητάει αποζημιώσεις από το ΣΕΗ, τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα, καθώς και από δύο ακόμη μέλη του, τους Τρύφωνα Ζάχαρη και Ιωάννη Παναγόπουλο, γιά τον .άδικο και «μη αμερόληπτο» χειρισμό της υπόθεσής του από μέρους τους.

Οι αγωγές κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο από το συνήγορο του, Βασίλη Καπερνάρο.

Στην αγωγή του ο Γιώργος Κιμούλης αρνείται κατηγορηματικά ότι κλώτσησε την Ζέτα. Δούκα στα παρασκήνια της παράστασης, αναφέροντας τα εξής: «Ουδείς λόγος υπήρχε για να βρίσω τόσο χυδαία και να χτυπήσω μια γυναίκα, μια συνάδελφο και μάλιστα με κλωτσιά στο στέρνο, ενώπιον μάλιστα τρίτων, μετά από την φράση “είσαι ο θιασάρχης, είσαι ο επικεφαλής της παράστασης”. Και τούτο αφενός γιατί πράγματι ήμουν και αφετέρου διότι τούτο δε συνιστά μειωτικό της τιμής μου χαρακτηρισμό, ώστε να δικαιολογεί τέτοιο μένος και τέτοιο εκρηκτικό θυμό!».

Ο ηθοποιός αρνείται ότι άσκησε οποιαδήποτε λεκτική ή ψυχολογική βία και σημειώνει:

“Ουδέποτε έχω δημιουργήσει κλίμα φόβου και απαξίωση σε βάρος της πρώτης των εναγομένων (σ.σ. της κ. Δούκα), ουδέποτε έχω βρίσει την πρώτη των εναγομένων, ουδέποτε έχω ασκήσει σωματική, λεκτική ή ψυχολογική βία κατά αυτής, ουδέποτε έχω επιδείξει εις βάρος της απάνθρωπη, αντισυναδελφική ή καταχρηστική συμπεριφορά επί σκηνής, ούτε της έχω προκαλέσει οιανδήποτε βλάβη η ζημιά, όπως ψευδώς ισχυρίζεται”.

Προσθέτει επίσης ότι: “Η οποιαδήποτε, δε, στιγμιαία ένταση στη σχέση μας στο πλαίσιο της δουλειάς μας, ουδέποτε υπερέβη τα ανεκτά από τον μέσο άνθρωπο όρια του και ουδέποτε ανέπτυξα ο ίδιος καταχρηστικές, παρενοχλητικές και συμπεριφορές εκτός των ορίων του νομού”.

O ηθοποιός επικαλείται τη μαρτυρία του φροντιστή της παράστασης, ο οποίος είχε καταθέσει ότι, κανένας δεν είχε εκφράσει παράπονο και πως η συνεργασία του με τον Γιώργο Κιμούλη και τους εργαζόμενους -ηθοποιούς, τεχνικούς και τα λοιπά- ήταν πάρα πολύ καλή.

Σε ό,τι αφορά στην παράσταση στην οποία είχε αναφερθεί η Ζέτα Δούλα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης επισημαίνει: “Η ως άνω παράσταση ανέβηκε στο θέατρο Αθηνών, κατά τη θεατρική περίοδο 2008-2009, δηλαδή, 13 χρόνια πριν από την ως άνω “καταγγελία”. Την λέξη “καταγγελία” θέτω εντός εισαγωγικών, διότι ουδέποτε έγινε επίσημη καταγγελία εις βάρος μου από την ά των εναγομένων (σ.σ. την κυρία Δούκα), σε ουδεμία αρμόδια Αρχή, ουδεμία διαμαρτυρία, υπό οιανδήποτε μορφή, εκδηλώθηκε ποτέ από την ά των εναγομένων εναντίον μου και ουδεμία εξώδικη ή δικαστική όχληση είχα ποτέ εκ μέρους της για οποιοδήποτε ζήτημα και για οποιοδήποτε λόγο”.

Tονίζει επίσης ότι, “η συντριπτική πλειονότης των ανθρώπων, με τους οποίους είχε συνεργαστεί, παρά την απρόσμενη και τεράστια διάσταση, που έλαβε το ζήτημα της δήθεν αντισυναδελφικής μου συμπεριφοράς, μετά την ανωτέρω καταγγελία, σε ουδεμία περίπτωση υποστήριξαν την επίθεση, που αναιτίως δέχθηκα εκ μέρους της α’ των εναγομένων (σ.σ. της κ. Δούκα)”.

Όπως επιπλέον σημειώνει ο ηθοποιός: “Είναι δε αξιοσημείωτο ότι απέναντι στους συναδέλφους μου, που προέβησαν σε δημόσιες δηλώσεις σε βάρος μου, ήδη ισάριθμοι αυτόπτες μάρτυρες έσπευσαν να καταθέσουν υπέρ μου, καταρρίπτοντας έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς περί καταχρηστικών εκτός ορίων, μη ανεκτών ή μη νόμιμων δήθεν συμπεριφορών μου”.

Η αγωγή του Γιώργου Κιμούλη σε βάρος της Ζέτας Δούκα και των άλλων συναδέλφων τους, αφορά όσα είπαν εξεταζόμενοισ τη διάρκεια της πειθαρχικής διαδικασίας ενώπιον του ΣΕΗ.

Με την αγωγή αυτή διεκδικεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από το ΣΕΗ και 50.000 ευρώ από το καθένα από τα τρία μέλη του. Επιπλέον, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 231.227,80 ευρώ για την περιουσιακή ζημία, την οποία όπως υποστηρίζει ότι υπέστη.

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article