7.8 C
Kifissia
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

“Βεντέτα” με την ΕΛΑΣ προκαλεί το “Χαμόγελο του Παιδιού” μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας σε εξέλιξη για τη λειτουργία των δομών

Must read

Ανακοίνωση για την ανεύρεση ανήλικης η οποία είχε εξαφανιστεί εξέδωσε “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, με επίθεση κατά της Αστυνομίας που την εντόπισε, μετά την δημοσιοποίηση έρευνας σε εξέλιξη για την λειτουργία της ιδιωτικής ΜΚΟ

Η δήλωση εξαφάνισης προσώπων από τούς οικείους τους, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, απευθύνεται στην εκάστοτε Αστυνομική Αρχή. Σε παλαιότερες εποχές καθώς δεν υπήρχε αρμόδιο τμήμα τις έρευνες διεξήγαγαν τα στελέχη τβν τοπικών Α.Τ της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο και κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρχαν αναφορές εξαφάνισης σε υποθέσεις που παρέμεναν ανεξερεύνητες είτε τα αναζητούμενα πρόσωπα δεν εντοπίζονται έγκαιρα.

Αυτό το κενό, εντόπισε η ιδιωτική ΜΚΟ “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, και ανάπτυξε έναν κύκλο εργασιών στις αναζητήσεις (αρχικά ανηλίκων και στη συνέχεια σε παράλληλη δραστηριοποίηση και ενηλίκων/ ηλικιωμένων). Με ανακοινώσεις που εξέδιδε συνέδραμε στην ευρύτερη διακίνηση της πληροφορίας ώστε τα πρόσωπα σε κίνδυνο (με αφορμή τη δήλωση εξαφάνιση στην ΕΛΑΣ) να επιστρέψουν ασφαλή στο οικογενειακό περιβάλλον.

Ωστόσο τα νέα μέσα και τα κοινωνικά δίκτυα, η εξέλιξη των Υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και η δημιουργία του Τμήματος Αναζητήσεων στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (και το αντίστοιχο Τμήμα στη Θεσσαλονίκη) επέτρεπε στους αστυνομικούς της Υπηρεσίας να λειτουργούν ακαριαία σε αναζητήσεις και στον άμεσο εντοπισμό των εξαφανισμένων προσώπων με ειδική μέριμνα και ευαισθησία στις υποθέσεις των ανήλικων. Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε καθόλου στη Διοίκηση της ιδιωτικής ΜΚΟ καθώς επίσης η παράλληλη λειτουργίας άλλης ιδιωτικής ΜΚΟ στον ίδιο κύκλο εργασιών – αναζήτηση εξαφανισμένων προσώπων – με συνέπεια να επιρρίπτει ευθύνες στα στελέχη της ΕΛΑΣ και να καταφέρετε σε βάρος Αξιωματικών, για μεροληπτική αντιμετώπιση σε βάρος του έργου που έχει προσφέρει “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, που θα έπρεπε να του απευθύνονται αποκλειστικά για αυτές τις έρευνες. Ενώ εγγράφως η Διοίκηση της ιδιωτικής ΜΚΟ είχε απευθυνθεί στη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ παραθέτοντας “παράπονα” και “καταγγελίες”.

Μια επίσημη ανεπίσημη απάντηση την οποία είχε λάβει προσωπικά ο πρόεδρος του ΔΣ της ιδιωτικής ΜΚΟ ήταν ότι «η ΕΛΑΣ διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων προσώπων άμεσα, και προέχει η επιστροφή τους σε ασφαλές περιβάλλον. Λειτουργεί υπό μυστικότητα τις έρευνες σε διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ανθρώπων που έχουν απομακρυνθεί από το οικιακό τους περιβάλλον, χωρίς να επιλέγει την προβολή και τίς δημόσιες σχέσεις».

Την Κυριακή (11/12) δημοσίευμα για την έρευνα σε εξέλιξη για τη λειτουργία της ιδιωτικής ΜΚΟ “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, με αναφορά στις επιθετικές ανακοινώσεις για την ΕΛΑΣ και μομφή σε στελέχη της, είχαν προκαλέσει αιφνιδιασμό, σε μη γνωρίζοντες και την όχληση του Κώστα Γιαννόπουλου.

Σε Συνέντευξη Τύπου (12/12) ο πρόεδρος του ΔΣ της ιδιωτικής ΜΚΟ “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, υποστήριξε – μεταξύ άλλων- ότι,««Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έχει καμία προστριβή με την ΕΛ.ΑΣ., αντίθετα η συνεργασία είναι διαχρονική και με ουσιαστικό όφελος για την κοινωνία και τα παιδιά. Η συνεργασία δεν περιορίζεται στο σκέλος των εξαφανίσεων ανηλίκων και ενηλίκων αλλά και σε άλλους τομείς όπως η κακοποίηση, παράνομη διακίνηση και εμπορία κ.λπ.»

Ωστόσο σήμερα (13/12) και ένα 24ωρο μετά, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ανεύρεσης σε υπόθεση εξαφάνισης 14χρονης για την ΕΛΑΣ, έρχεται προς επιβεβαίωση της διάρρηξης της συνεργασίας μεταξύ της ιδιωτικής ΜΚΟ και της ΕΛΑΣ.

Σε ανακοίνωσή του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει, «Η περιπέτεια της Αμέλιας (ον.) Κ., (επ.), 14 ετών έληξε, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν.

Η Αμέλια (ον.) Κ., (επ.) εξαφανίστηκε στις 18/02/2022 από την περιοχή του Θεολόγου, Σπάρτης Λακωνίας. Το «Χαμόγελο του παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της στις 24/02/2022 και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης στις 28/02/2022, κατόπιν εισαγγελικής εντολής καθώς υπήρχε ενδεχόμενο να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι έθεταν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Το «Χαμόγελο του παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα, 13/12/2022, από τις αστυνομικές αρχές για την εύρεση της ανήλικης, κατόπιν έρευνας ανθρώπων του Συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανήλικη είχε εντοπιστεί εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο οι αστυνομικές δεν είχε προβεί σε έγκαιρη ενημέρωση μας με συνέπεια να εκτίθενται τα προσωπικά της στοιχεία.

«To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Αμέλιας (ον.) Κ., (επ.) και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί».

Η ανάγνωση και μόνο της ανακοίνωσης, ως επιθετική αντιπαράθεση από πλευράς της ιδιωτικής ΜΚΟ, μπορεί να αποδοθεί, σε μια υπαρκτή προστριβή.

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article