ΑΥΤΟ ΤΟ 80ΧΡΟΝΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ; Γράφει ο Θάνος Τζήμερος

0
1525
Πόσους 25χρονους από το Μπανγκλαντές ή τη Νιγηρία έχεις όρεξη να πληρώνεις για όλη τους τη ζωή ως… χήρες, επειδή θα τους παντρευτεί ένας “μερακλής” 80χρονος; (Θα πάρουν αυτόματα άδεια παραμονής ως “σύζυγοι” Έλληνα και, αργότερα, υπηκοότητα.) Η νομοθεσία δίνει δικαίωμα συνταξιοδότησης σε “ετέρους” που έχουν ακόμα και σύμφωνο συμβίωσης, αρκεί αυτό να έχει διαρκέσει 3 χρόνια. Ήδη αυτή η διάταξη καταστρατηγείται από ετερόφυλα “ζευγάρια” με πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας ή από παππούδες που παντρεύονται αλλοδαπές, με αποτέλεσμα ο φορολογούμενος να πληρώνει συντάξεις χηρείας σε… “υπηκόισσες” άλλων 124 κρατών (!!!) για να ζουν ζωή χαρισάμενη (πολλές έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους) με τα λεφτά των άλλων. Φαντάζεται κανείς τι οργασμός γάμων θα προκύψει με ηλικιωμένους με ιδιαίτερα γούστα; Ανάρπαστοι θα γίνουν στις μεταναστευτικές πιάτσες. Και σπίτωμα και ασφάλιση και υπηκοότητα και κληρονομιά και τζάμπα λεφτά για όλη τους τη ζωή μετά την εκδημία του μερακλή! Έχει μελετήσει κανένας πόσο θα κοστίσει αυτή η παράνοια στην Οικονομία, δηλαδή στην τσέπη σου; Πόσο συνάλλαγμα θα φεύγει για Ασία και Αφρική; Εσύ κι εγώ θα πληρώνουμε ισοβίως για τη βραχύβια (λόγω προσδόκιμου ζωής) χαρά στα σκέλια του παππού;
Υ.Γ. Οι “ακόλουθες περιπτώσεις” i, ii, iii της διάταξης ανοίγουν και άλλα παράθυρα συνταξιοδότησης, μέσω υιοθεσίας ή εγκυμοσύνης (σε γυναικεία ζευγάρια), όπως εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί.
Σημείωση: Με τον νόμο του 4387/2016 (του ΣΥΡΙΖΑ), συντάξεις χηρείας, όταν υπάρχει διαφορά ηλικίας και ο γάμος έγινε ΠΡΙΝ την απονομή της σύνταξης, περικόπτονται ως εξής:
Αν η διαφορά ηλικίας μεταξύ αποβιώσαντος και συζύγου, αφαιρουμένου του διαστήματος του γάμου τους, είναι μεγαλύτερη από δέκα έτη, η σύνταξη του επιζώντος συζύγου, υφίσταται μείωση για κάθε πλήρες έτος διαφοράς, που καθορίζεται σε:
1 % για τα έτη από το 10ο έως και το 20ό έτος,
2% για τα έτη από το 21ο έως και το 25ο έτος,
3% για τα έτη από το 26ο έως και το 30ό έτος,
4% για τα έτη από το 31ο έως και το 35ο έτος,
5% για τα έτη από το 36ο και άνω.
Η κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παρά την χρεοκοπία δεν είχαν περικόψει ούτε ένα ευρώ, κι ας ήταν το ζευγάρι ο 80χρονος μεγαλοσυνταξιούχος και η 20χρονη που τον αγάπησε για την προσωπικότητά του.
Όμως, οι περικοπές ισχύουν μέχρι το όριο της κατώτατης εθνικής σύνταξης, €384 το 2016 και σήμερα €426,58 την οποία θα πάρει οπωσδήποτε ο χήρος, συν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εφ’ όρου ζωής. Αν o sugar daddy δεν είναι 80άρης αλλά 65άρης και ο γάμος γίνει πριν την απονομή της σύνταξης, ο χήρος παίρνει το πλήρες ποσό.
May be an image of text