20.7 C
Kifissia
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΜΟΥΜΤΖΗ: “ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΥΡ-ΠΑΝΤΕΛΗΔΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ”

Must read

Χθες μια από τις ημερήσιες εφημερίδες* που πρόσκεινται στη ριζοσπαστική Αριστερά κυκλοφόρησε με τίτλο: «Και οι ζωές των Ρομά μετράνε» και υπέρτιτλο «η αστυνομία σκοτώνει, η κυβέρνηση καλύπτει».
Πρωτοφανής χυδαιότητα, αλλά η συγκεκριμένη εφημερίδα* έχει γράψει και χειρότερα.
Αξιέπαινη η προσπάθεια της να διχάσει.
Γιατί ο πολιτικός χώρος τον οποίον εκφράζει, ζει και αναπνέει μόνον μέσα από τη διχαστική ρητορεία και την πρακτική.
Ένα γεγονός με χαρακτηριστικά κοινού ποινικού συμβάντος γίνεται απόπειρα να μετατραπεί σε φυλετικό ζήτημα. Λες και οι εφτά αστυνομικοί γνώριζαν ποιοι επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο.
Όμως, καθώς το κίνητρο της συγκεκριμένης εφημερίδας* είναι να πολώσει και προκαλέσει κοινωνική ένταση, τα πραγματικά στοιχεία που συνθέτουν αυτό το δυσάρεστο γεγονός αποσιωπώνται.
Αλλά αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει να επινοηθούν και να κατασκευασθούν άλλα, που να ταιριάζουν στο σενάριο της φυλετικής βίας.
Για να το ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμα μια φορά. Φυλετική βία υπάρχει όταν ο δράστης σκοτώνει ή κακοποιεί το θύμα εξαιτίας του χρώματος ή της καταγωγής του και για κανέναν άλλο λόγο. Και αν δεν είχε αυτό το συγκεκριμένο χρώμα ή την καταγωγή δε θα συνέβαινε τίποτα.
Βέβαια, το πρόβλημα με τις «ευαίσθητες» ψυχούλες της Αριστεράς είναι η υποκρισία τους. Κανένας δε σκέφτηκε πως αυτό το κλεμμένο αυτοκίνητο κάποιος το είχε αγοράσει και είχε δαπανήσει ένα χρηματικό ποσό.
Προφανώς, αν δε μεσολαβούσε το τραγικό συμβάν ουδείς θα ασχολείτο με την απώλεια που υπέστη αυτός ο Έλληνας φορολογούμενος.
Αυτόν, που οι επαναστάτες του γλυκού νερού τον αποκαλούν ειρωνικά «κυρ-Παντελή». Ποιος είναι ο κυρ-Παντελής σύμφωνα με τις αξίες της ριζοσπαστικής Αριστεράς, των αντισυμβατικών των βορείων προαστείων και των κάθε λογής θολοκουλτουριάρηδων;
Είναι ο πολίτης που ξυπνά το πρωί να πάει στη δουλειά του για να θρέψει την οικογένεια του και να σπουδάσει τα παιδιά του, και αν το επιτρέπει το εισόδημα του να αποκτήσει και κανένα περιουσιακό στοιχείο.
Αυτούς τους ανθρώπους της καθημερινής βιοπάλης οι εκ του ασφαλούς «επαναστάτες» τους ειρωνεύονται γιατί έχουν την απαίτηση οι συνάνθρωποι τους να σεβαστούν την περιουσία που απέκτησαν μετά κόπων και βασάνων. Και αν βρεθούν κακοποιά στοιχεία που θα την καταστρέψουν ή θα την κλέψουν, αυτοί οι κυρ-Παντελήδες, έχουν την αξίωση από το Κράτος να συλλάβει και να τιμωρήσει τους δράστες.
Το καλό στην όλη υπόθεση είναι πως οι κυρ-Παντελήδες ψηφίζουν.
Η καλή εφημερίδα* του ΣΥΡΙΖΑ όταν σχεδόν κάθε ημέρα το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο από κλοπές, ληστείες, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς φιλήσυχων πολιτών από διάφορες συμμορίες, ποτέ δεν έκανε πρωτοσέλιδο κάποια από αυτές τις περιπτώσεις.
Τι να γράψει;
Δεν ταιριάζει στο αναγνωστικό κοινό της η υπεράσπιση της ζωής και της περιουσίας των κυρ-Παντελήδων.
Άλλωστε, ιδεολογικά είναι πάντα με τους παραβάτες.
Αν κάποιοι «προοδευτικοί» δημοσιογράφοι και σχολιαστές πιστεύουν πως μπορεί να μεταφέρουν το κλίμα των φυλετικών διαφορών των ΗΠΑ στην Ελλάδα, είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Οι κυρ-Παντελήδες επειδή δεν ασχολούνται με το χρώμα ή το φύλο ή κάθε είδους ιδιαιτερότητα των συνανθρώπων τους είναι η ασπίδα για την κοινωνική συνοχή. Και το κυριότερο : είναι πάρα πολλοί.
Υ.Γ. Όσον αφορά την καλή μας εφημερίδα*, αυτή ήταν με το μέρος των «εισβολέων» στον Έβρο, υπέρ των μπαχαλάκηδων και της βίας στα πανεπιστήμια και πρόσφατα τάχθηκε κατά των εξοπλισμών της πατρίδας μας
. Μάλιστα στο διαδίκτυο την αποκαλούν παράρτημα της «Γενί Σαφάκ», χαρακτηρισμό που δεν τον ασπάζομαι, βέβαια.
Σημειώσεις
==========
1. Το έγραψε ο κύριος Σάκης Μουμτζής στο liberal.gr
*2. Η Εφημερίδα είναι η ΑΥΓΗ (Σκότος τη λέμε εμείς, μετάφραση της Γενί Σαφάκ τη λέει ο Μουμτζής με τρόπο)
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κείμενο που λέει "ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟ ΜΕΡΟΣ 2ov Η ένταξη στην E.O ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ SAMSUNG σε συνερ συνεργασία BCA μετο"
Eleftheria Giavasoglou και 288 ακόμη
13 σχόλια
36 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article