Απώλειες στη Wall Street πριν από την “εβδομάδα της Fed”

0
2924

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους καθώς την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Fed για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Επενδυτές και αναλυτές αξιολόγησαν μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούν στην αμερικανική οικονομία ενώ και τα εταιρικά νέα βρίσκονται στο μικροσκόπιό τους.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,83% ή 288 μονάδες στις 34.618 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 1,56% ή 217 μονάδες ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 13.708 μονάδες. O S&P 500 έχασε 1,22% ή 54 μονάδες κλείνοντας στις 4.450 μονάδες.

Παρά τις σημερινές απώλειες, ο Dow Jones έκλεισε θετικά την εβδομάδα ενώ S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν απώλειες για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα. Συγκεκριμένα τα κέρδη του Dow Jones έφτασαν μόλις το 0,1%, ο S&P 500 έχασε 0,2% και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,4%.

Στα μάκρο της ημέραςμηνιαία αύξηση 0,4% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο με τους αναλυτές να αναμένουν μικρότερη αύξηση της τάξεως του 0,2%.

Στο μεταξύ άλμα σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σε ένα νέο σημάδι ότι το ράλι στις τιμές του πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργεί ανοδικές πιέσεις σε περισσότερους τομείς της οικονομίας.

Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,5% τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάιο του 2022, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο  Εργασίας των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για αύξηση 0,3%.

Παράλληλα, βελτιώθηκε αισθητά τον Σεπτέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης μετά την βουτιά του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve Bank of New York.

Ειδικότερα, ο δείκτης Empire State της New York Fed για τις επιχειρηματικές συνθήκες στη μεταποίηση σκαρφάλωσε 21 μονάδες τον Σεπτέμβριο, στο 1,9, ξεπερνώντας με ευκολία τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να διαμορφωθεί στο -10, σύμφωνα με δημοσκόπηση της WSJ.

Στα εταιρικά νέα, απώλειες 4,47% σημείωσε η μετοχή της Arm που μετά την πρεμιέρα της στην IPO χτες που κέρδισε 25%, σήμερα ενισχύεται κατά 5%. Η τιμή της μετοχής ξεκίνησε στα 51 δολάρια και έκλεισε χτες στα 63,59 δολάρια.

Η μετοχή της Adobe υποχώρησε κατά 4,21% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου μεγαλύτερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές.