Αντισυλληπτικό με κόστος 1 δολάριο θα διατίθεται στις φτωχότερες χώρες του κόσμου

0
192

[ad_1]

Υπογράφηκε η συμφωνία που θα επιτρέψει τη διάθεση ενός εξαιρετικά οικονομικού αντισυλληπτικού σε 69 από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
Πρόκειται για ένα είδος ένεσης που χορηγείται στο χέρι και περιλαμβάνει μια μικροσκοπική βελόνα -αλλά όχι σύριγγα- και θα πωλείται προς ένα μόλις δολάριο.

Το σύμφωνο υπεγράφη μεταξύ του Ιδρύματος Gates, της φαρμακευτικής Pfizer και του Ιδρύματος Children’s Investment Fund Foundation (CIFF).

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, η ίδια τεχνική είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν προκειμένου να παρασκευαστούν εμβόλια ενάντια στην ηπατίτιδα Β, τα οποία και διατέθηκαν στην Ινδονησία. Η Μπουρκίνα Φάσο είναι η πρώτη χώρα που έλαβε το νέο αντισυλληπτικό.ενεση

Το φάρμακο χορηγείται πιέζοντας την πλαστική φούσκα στο άκρο της ένεσης και παρέχει προστασία για τρεις μήνες.

Χάρη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό της, η ένεση δεν επιτρέπει τη διαρροή του φαρμάκου και τα λάθη στη δοσολογία. Επίσης, η ένεση δεν είναι επαναχρησιμοποιούμενη κι έτσι αποτρέπεται η μετάδοση ασθενειών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 222 εκατομμύρια γυναίκες που προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου επιθυμούν να καθυστερήσουν ή να αποφύγουν μια πιθανή εγκυμοσύνη, όμως δε…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ