14.1 C
Kifissia
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Ανδρέας Βγενόπουλος: Στο ηλεκτρονικό σφυρί ξανά το σπίτι του στην Εκάλη – Στα 4,2 εκατ. ευρώ η τιμή πρώτης προσφοράς

Must read

Νέος εκούσιος πλειστηριασμός προγραμματίστηκε για την πολυτελή κατοικία του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη, η οποία πλέον έχει περάσει στην ιδιοκτησία των κληρονόμων του.

Υπενθυμίζεται ότι η κληρονομιά του εκλιπόντος επιχειρηματία έχει τεθεί σε εκκαθάριση με δικαστικές αποφάσεις ύστερα από αίτηση των κληρονόμων του και συγκεκριμένα της χήρας του Ανδρέα Βγενόπουλου, Αρετής Σουβατζόγλου, καθώς και των δύο παιδιών του, της Μελίνας και του Φίλιππου Βγενόπουλου.

Στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, ο δικηγόρος Παναγιώτης Αρμαμέντος, ο οποίος έχει τεθεί ως διαχειριστής της περιουσίας του Ανδρέα Βγενόπουλου, ζήτησε από το αρμόδιο δικαστήριο Αμαρουσίου, το οποίο εποπτεύει τη διαδικασία της εκκαθάρισης, την άδεια -όπως προβλέπεται από το νόμο- για την εκποίηση του εν λόγω ακινήτου το οποίο αποτελούσε κάποτε την κατοικία του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος πλειστηριασμός για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάιο, ωστόσο η διαδικασία είχε τεθεί σε αναστολή. Έτσι, ένα νέο “σφυρί” έχει προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου 2023, με την τιμή πρώτης προσφοράς να παραμένει στα €4,2 εκατ.

Το πολυτελές ακίνητο

Συγκεκριμένα, το ακίνητο, που ξεχωρίζει για τον πύργο 16 μέτρων που διαθέτει, περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, επιφάνειας 3.533,41 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Πάρνηθος.

Στο κεντρικό τμήμα του οικοπέδου, στα ανατολικά της κατοικίας, υπάρχει διαμορφωμένος χώρος με πισίνα, επιφάνειας 102,80 τ.μ. Περιμετρικά της πισίνας το δάπεδο είναι επενδεδυμένο με αντιολισθητικές μαρμάρινες πλάκες. Επιπλέον, στο οικόπεδο υπάρχει στεγασμένος χώρος BBQ με ξύλινη πέργκολα και με πέτρινες επενδύσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα και μικρό γήπεδο μπάσκετ στο ανατολικό τμήμα. Σε όλη την έκταση των υπαίθριων διαμορφώσεων υπάρχουν είτε χαμηλά φωτιστικά πορείας είτε φωτιστικά διάχυτου φωτισμού νυκτός. Το οικόπεδο είναι πλήρως περιφραγμένο, ενώ στην πρόσοψη η περίφραξη αποτελείται από τοιχίο λιθοδομής και κιγκλίδωμα. Οι εξώθυρες είναι σιδηρές με πετάσματα.

Η μονοκατοικία που βρίσκεται στο οικόπεδο αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι, ώστε να συνιστούν μία μονοκατοικία. Η συνολική δόμηση είναι 1.604,72 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.212,86 τ.μ. αποτελούν χώρους κύριας χρήσης (1.123,86 τ.μ. ανωδομής και 89 τ.μ. υπογείου), ενώ τα 391,86 τ.μ. υπόγειους χώρους βοηθητικής χρήσης.

Το παλαιότερο τμήμα της κατοικίας βρίσκεται στην πρόσοψη επί της οδού Πάρνηθος και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο όροφο, 2ο όροφο και απόληξη κλιμακοστασίου – πύργο, το οποίο αποτελεί και ένα στοιχείο που προσδίδει μοναδικότητα στο ακίνητο. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο τμήμα της κατοικίας πιθανώς να κατασκευάστηκε αρχικά περί το 1930 και με μικρές προσθήκες με άδεια οικοδομής του 1994 οπότε και πραγματοποιήθηκε μερική ανακαίνιση.

bgenopoulos

Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο μεγάλου ύψους περιλαμβάνει, χώρο υποδοχής, διαδρόμους, χώρους σαλονιού και τραπεζαρίας κάθε ένας με τζάκι, κουζίνα, γραφείο, λουτρό, W.C. και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στο τμήμα της πρόσοψης διαθέτει εξώστη.

Ο χώρος υποδοχής έχει δάπεδο από ορθογώνιες μαρμάρινες πλάκες λευκής απόχρωσης σε συνδυασμό με μαρμάρινες πλάκες σκούρας απόχρωσης σε γεωμετρικό μοτίβο. Ο χώρος του καθιστικού περιλαμβάνει ένα κλασικό τζάκι με σκαλισμένο μαρμάρινο πλαίσιο και περιμετρική εντοιχισμένη ξύλινη βιβλιοθήκη σε σκούρα απόχρωση. Τα δάπεδα είναι ξύλινα σε κλασικό “πλεκτό” μοτίβο. Υπάρχουν οροφές γυψοσανίδας με περιμετρικά γύψινα περίτεχνα κλασικά μοτίβα και κρεμαστούς πολυέλαιους. Ο χώρος της τραπεζαρίας περιλαμβάνει άλλο ένα πανομοιότυπο τζάκι με αυτό του σαλονιού. Ο χώρος της κουζίνας περιλαμβάνει εντοιχισμένα έπιπλα κλασικού σχεδίου σε λευκή απόχρωση με μαρμάρινο πάγκο. Τα δάπεδα στην κουζίνα είναι από μαρμάρινες πλάκες. Τα εξωτερικά δάπεδα της βεράντας ισογείου είναι από μαρμάρινες πλάκες λευκής απόχρωσης σε συνδυασμό με περιμετρική μαρμάρινη μπορντούρα σκούρας απόχρωσης σε γεωμετρικό μοτίβο. Το κιγκλίδωμα της βεράντας είναι μεταλλικό σε γεωμετρικό μοτίβο με μεταλλικούς ορθοστάτες. Τα κουφώματα είναι ξύλινα ανοιγόμενα, κάποια από αυτά έχουν τοξωτό υπέρθυρο, λευκής απόχρωσης με εξωτερικά περσιδωτά παντζούρια γαλλικού τύπου σε σκούρα απόχρωση.

bgenopoulos

Ο 1ος όροφος περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο master με τζάκι (έχει μετατραπεί σε χώρο καθιστικού) και με λουτρό (στο οποίο έχει τοποθετηθεί βασιλική μπανιέρα – κειμήλιο), βεστιάριο και χωλ, διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια με άλλο ένα λουτρό. Διαθέτει δύο εξώστες έναν ημικυκλικής κάτοψης βορειοδυτικά και έναν παραλληλόγραμμης κάτοψης στο master υπνοδωμάτιο νοτιοδυτικά. Το κυρίως λουτρό έχει μαρμάρινες επενδύσεις λευκής απόχρωσης στους τοίχους με περιμετρικές μπορντούρες σκούρας απόχρωσης σε γεωμετρικά σχήματα. Η μπανιέρα είναι από λαξευμένο μάρμαρο και διαθέτει επιδαπέδια μπαταρία μπανιέρας κλασικού τύπου. Στους τοίχους του λουτρού υπάρχουν επίτοιχα φωτιστικά κλασικού τύπου. Οι εξώστες του ορόφου έχουν δάπεδα από μαρμάρινες πλάκες λευκής απόχρωσης με γεωμετρικά σχέδια σε συνδυασμό με λεπτότερες μαρμάρινες πλάκες σκούρας απόχρωσης.

bgenopoylow

Ο 2ος όροφος (σοφίτα) περιλαμβάνει διάδρομο και χώρο γ υμναστηρίου, μασάζ, και καθιστικού με λουτρό. Ο χώρος του γυμναστηρίου έχει ξύλινα δάπεδα, χτιστό τζάκι επενδεδυμένο με πυρότουβλα, περιμετρικά ξύλινα ερμάρια χαμηλού ύψους με ειδικές θέσεις τοποθέτησης για κλιματισμό τύπου fan coil δαπέδου. Τμήμα της οροφής έχει γυάλινο φεγγίτη αλουμινίου για φυσικό φωτισμό, ενώ περιμετρικά υπάρχουν μικρότερα κουφώματα. Η κατακόρυφη επικοινωνία των ορόφων πραγματοποιείται από εσωτερικό ανελκυστήρα καθώς και από κλιμακοστάσιο το οποίο συνεχίζεται ως την απόληξή του και διαμορφώνει έναν πύργο Βαυαρικού στυλ και τεχνοτροπίας. Ο πύργος φτάνει σε ύψος περίπου τα 16μ. και από την υψηλότερη στάθμη προσφέρει ανεμπόδιστο ορίζοντα προς την εγγύς και ευρύτερη περιοχή. Ο πύργος έχει πολυγωνική κάτοψη με τοξωτά παράθυρα και πολυγωνική στέγη με εμφανείς στηρίξεις. Η εσωτερική ελικοειδής σκάλα του πύργου είναι ξύλινη με σκαλιστή ξύλινη κουπαστή ενώ τμήμα των σκαλοπατιών είναι επενδεδυμένο με μοκέτα. Τα κουφώματα στην απόληξη του πύργου είναι ξύλινα ανοιγόμενα με τοξωτά υπέρθυρα και μικρούς τετράγωνους υαλοπίνακες σε σκούρα καφέ απόχρωση.

Το νέο τμήμα

Το νεότερο τμήμα της κατοικίας βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου, εν επαφή με το παλαιό τμήμα και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο. Το τμήμα αυτό της κατοικίας κατασκευάστηκε περί το 2003 με άδεια οικοδομής του 2002 και είναι πιθανότατα κατασκευή με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και στοιχεία πληρώσεως οπτοπλινθοδομές με εξωτερικά και εσωτερικά επιχρίσματα. Το στυλ του είναι αντίστοιχο της εποχής κατασκευής του.

Συνοπτικά, ως γενικά χαρακτηριστικά, εσωτερικά, διαθέτει επίστρωση δαπέδων με ξύλο καλής ποιότητας είτε πλάκες γρανίτη. Τα κουφώματα είναι από αλουμίνιο και τα υαλοστάσια διιπλά, ενώ τα εξώφυλλα είναι ρολά ηλεκτρικά ανοιγόμενα. Επιπλέον διαθέτει ψευδοροφές γυψοσανίδας με σποτ επ αυτών και κρυφούς φωτισμούς. Πλησίον του κεντρικού κλιμακοστασίου υπάρχει μικρό αίθριο που προσφέρει άπλετο φυσικό φωτισμό. Το υπόγειο περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους, λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα και χώρο ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού πισίνας ως βοηθητικές χρήσεις, ενώ με ξεχωριστή είσοδο περιλαμβάνει χώρους κύριας χρήσης (κατοικίες προσωπικού). Στο τμήμα των βοηθητικών – αποθηκευτικών χώρων διαθέτει δάπεδα βιομηχανικού τύπου και πυράντοχη εσωτερική θύρα.

Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο σαλοτραπεζαρίας με τζάκι, μικρό καθιστικό, κουζίνα, χώρο γραφείου-playroom, λουτρό, διαδρόμους και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στο νοτιοανατολικό τμήμα διαθέτει ισόγειoυς ημιυπαίθριους χώρους εν επαφή και με άμεση πρόσβαση στο χώρο της πισίνας. Ο χώρος του καθιστικού έχει ξύλινο δάπεδο, τζάκι μινιμαλ σχεδίου επενδεδυμένο με πυρότουβλα, οροφές γυψοσανίδας με κρυφό φωτισμό & σποτ φωτισμού. Ο κλιματισμός του χώρου γίνεται από εσωτερικό σύστημα κλιματιστικών μονάδων. Ο χώρος της κουζίνας περιλαμβάνει εντοιχισμένα ξύλινα ερμάρια μίνιμαλ σχεδίου και πάγκο εργασίας από φυσικό γρανίτη. Το δάπεδο στο χώρο της κουζίνας είναι από κεραμικά πλακίδια τεχνητής παλαίωσης. Ο δεύτερος χώρος καθιστικού-γραφείου έχει ξύλινο δάπεδο εντοιχισμένα ξύλινα ερμάρια με ράφια και οροφή γυψοσανίδας με σποτ φωτισμού και εσωτερική μονάδα κλιματισμού. Το λουτρό ισογείου έχει ξύλινες επενδύσεις με εντοιχισμένα ερμάρια, επικαθήμενο μαρμάρινο νιπτήρα και εντοιχισμένα είδη υγιεινής.

Ο 1ος όροφος περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο master με τζάκι και με λουτρό με jacuzzi, τρία ακόμη υπνοδωμάτια με δύο λουτρά, διάδρομο και χωλλ με χώρο γραφείου και βοηθητικούς-αποθηκευτικούς χώρους. Το λουτρό στο master υπνοδωμάτιο έχει επενδύσεις σε δάπεδο και τοίχους από κεραμικά πλακίδια σε γεωμετρικά σχέδια, jacuzzi, μεγάλους καθρέπτες, μαρμάρινο πάγκο με υποκαθήμενο νιπτήρα, ψευδοροφή γυψοσανίδας με σποτ φωτισμού και επίτοιχα φωτιστικά. Όλα τα υπνοδωμάτια έχουν ξύλινα δάπεδα, ψευδοροφές γυψοσανίδας με σποτ φωτισμού και εντοιχισμένα ξύλινα ερμάρια. Όλα τα λουτρά του ορόφου έχουν επένδυση σε τοίχους και δάπεδα από κεραμικά πλακίδια με εντοιχισμένα είδη υγιεινής και ψευδοροφές γυψοσανίδας. Ο διάδρομος κυκλοφορίας έχει ξύλινο δάπεδο και εντοιχισμένα ξύλινα ερμάρια λευκής απόχρωσης. Η κατακόρυφη επικοινωνία των ορόφων πραγματοποιείται από εσωτερικό ανελκυστήρα καθώς και από δύο εσωτερικά κλιμακοστάσια, τα οποία παρέχουν πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα. Το δάπεδο των κλιμακοστασίων είναι ξύλινο και η κουπαστή είναι χτιστή με ξύλινη χειρολαβή.

Τα δύο τμήματα της κατοικίας (παλαιό και νέο) επικοινωνούν εσωτερικά τόσο στη στάθμη του ισογείου όσο και σε αυτήν του 1ου ορόφου.

Συνολικά, εσωτερικά η κατοικία διαθέτει 7 υπνοδωμάτια (εκ των οποίων τα 2 master) πλέον των υπνοδωματίων προσωπικού, 3 σαλόνια και 2 τραπεζαρίες, επιπλέον 2 καθιστικά και 2 κουζίνες, 2 ανελκυστήρες και συνολικά 6 τζάκια.

Η χωροθέτηση του ακινήτου στο οικόπεδο, η θέση της πισίνας και η διαρρύθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων κρίνεται άριστη για τη χρήση του.

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article

Best Wordpress Popup Plugin