20.7 C
Kifissia
Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Αναμετάδοση ανταπόκρισης Τζήμερου από την … κουζίνα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Must read

ΚΑΤΑΝΤΙΑ 1/12/2021 
Έχουμε Περιφερειακό Συμβούλιο τώρα. Συζητάμε τον νόμο για τις λαϊκές αγορές.
Θα περίμενε κανένας να συζητάμε με ποιον τρόπο η Περιφέρεια θα εφαρμόσει τον νόμο στην περιοχή της ευθύνης της. Όχι!
Συζητάμε για τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του νόμου.
Είναι αυτή η δουλειά μας; Όχι!
Αλλά η αριστερίλα ήθελε να κάνει ένα αντιπολιτευτικό σόου και ο πρόεδρος του ΠΣ δεν της χάλασε το χατίρι.
Αυτό το παιδί, μονολότι και μυαλό και γνώσεις και status διαθέτει και πολύ καλά Ελληνικά μιλάει, αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως κάτι ανάμεσα σε δημόσιες σχέσεις και σε φιλανθρωπία.
Δίνει τον λόγο στους πάντες, όποτε θέλουν, για όση ώρα θέλουν και δεν του πάει η καρδιά να αποπάρει κάτι γραφικές περιπτώσεις προνοιακού ενδιαφέροντος, που διηγούνται την ιστορία της ζωής τους, κατά καραμπινάτη παράβαση, φυσικά, του Κανονισμού, που ορίζει με λεπτομέρεια ποιος παίρνει τον λόγο και για πόση ώρα.
Με αποτέλεσμα το ΠΣ Αττικής να είναι ένα καφενείο πολυτελείας, που συζητάει επί παντός του επιστητού με δευτερολογίες, τριτολογίες, τεταρτολογίες και τερατολογίες και διακόπτεται μετά τα μεσάνυχτα αφού έχει καταφέρει να “ολοκληρώσει” τα μισά από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
Είχε λοιπόν τον λόγο ο εκπρόσωπος των σταλινίστας.
Κατακεραύνωνε το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ και ζητούσε να αποσυρθεί το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ και καλούσε τους συνδικαλιστές και τον λαό να ακυρώσουν την ψήφιση του ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
Λεπτομέρεια: το… νομοσχέδιο έχει ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή! Και από τις 5-11-2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 207/Α είναι νόμος του κράτους: ο Ν. 4849/2021.
Ο σταλινίστα δεν είχε πάρει χαμπάρι για την ψήφιση και διάβαζε το κείμενο-κονσέρβα που του έγραψαν στο κόμμα πριν την ψήφιση! Ή, ακόμα χειρότερα, ήξερε αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει, στο κείμενο που διάβαζε σαν παιδί δημοτικού, τη λέξη “νομοσχέδιο” με τη λέξη “νόμος” γιατί θα βραχυκυκλώνονταν οι δύο, όλες κι όλες, εγκεφαλικές του συνάψεις.
Δεν αντέχεται τέτοια γελοιότητα, αδέρφια.
Όλοι αυτοί, τώρα, θέλουν να σε διοικήσουν, κι επειδή ο ρόλος τους στην Περιφέρεια τούς πέφτει λίγος, καμώνονται πως είναι ένα είδος μίνι Βουλής.
Επί Δούρου, είχαμε συζητήσει και καταγγείλει τις διατλαντικές συμφωνίες Ceta & Pisa! Είχε μάλιστα ανακηρύξει την Αττική ceta & pisa free zone!
Θα είχε πλάκα όλο αυτό, αν δεν διαρκούσε 10 ώρες κι αν δεν το πλήρωνες.
Κάθε Σύμβουλος θα πάρει σήμερα 60 ευρώ.
Δεν είναι πολλά, αλλά επί 101 συν τις αμοιβές των αντιπεριφερειαρχών, του προεδρείου και των υπαλλήλων που κάνουν υπερωρίες ξεπερνάει τις 10.000 ευρώ / συνεδρίαση.
Πολλά λεφτά για καφενείο – και χωρίς καφέ μάλιστα!
Ευτυχώς, ακόμα συνεδριάζουμε εξ αποστάσεως. Σκεφθείτε όλο αυτό να το υφιστάμην “ζωντανά” μαζί με τις τραμπούκικες επιθέσεις των σταλινίστας. Νάναι καλά ο… κορονοϊός, κανένας δεν μπορεί να επιτεθεί μέσω zoom.
Οπότε, εγώ τώρα μαγειρεύω, έχω το laptop δίπλα στην κατσαρόλα και τους ακούω να αγορεύουν ο καθένας με το ποίημά του.
Όταν κουραστούν να υποδύονται τον Μαυρογιαλούρο και αρχίσει η ψηφοφορία, ανοίγω το μικρόφωνο και ψηφίζω.
Ο ρόλος του αυτοδιοικητικού ως κατάντια.

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article