20.7 C
Kifissia
Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Έμποροι από άλλο πλανήτη. Γράφει ο Βασίλης Μπλέτσης

Must read

Έμποροι από άλλο πλανήτη !
Ποιός είπε ότι το ελληνικό κράτος δεν είναι επιχειρηματίας ?
Είναι δυνατόν να λείψει το χέρι του απ’ τη τσέπη σου ?
Να δεις που σε λίγο θα έχουμε και δημόσια σουβλατζίδικα .
Ας δούμε τώρα όμως την ξεκάθαρη κοροϊδία της υπόθεσης .
Η Ελλάδα είναι χώρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σωστά ?
Παίζεται έτσι όπως πάει η Βενεζουέλα να βρίσκεται κοντύτερα απ’ ότι στον χάρτη .Οι πολιτικοί της όμως κοροϊδεύουν χωρίς οίκτο πρωτίστως τους πολίτες της και κατά επέκταση του θέματος και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή κοινότητα .
Κάθε φορά ο τρόπος που παίρνονται οι αποφάσεις για την αύξηση των δασμών εισαγωγής στα οχήματα συνοδεύονται από κάποια ταμπέλα κατά το δοκούν .
Άλλες φορές για το περιβάλλον άλλες για την ενίσχυση της εγχώριας αγοράς όλα κατά το δοκούν .
Πάντως ποτέ δε θυμάμαι για το συμφέρον του καταναλωτή.
Το δοκούν λοιπόν τον Ιούλιο του 2019 με κυβέρνηση πλέον φιλελεύθερη ( πιο φιλελεύθερη πεθαίνεις) ήταν το περιβαλλοντικό χαράτσι των 3000€ και 1000€ αντίστοιχα για την μόλυνση λέει που δημιουργούν στο περιβάλλον τα Μ.Τ.Χ αυτοκίνητα εισαγωγής.
Λόγου χάρη για να το καταλάβουμε εμείς οι χαζοί :
Ένα υβριδικό πχ Τοyota Prius του 2009 του οποίου οι ρύποι εκπομπής καυσαερίων δεν ξεπερνούν τους 100 και το αυτοκίνητο κινείται τα πρώτα μέτρα του μέχρι 48 χιλιόμετρα ταχύτητα στο κοντέρ με ρεύμα και στα φανάρια σταματημένο παραμένει σβηστό ενώ πολλές φορές κινείται σόλο με ρεύμα από τη μπαταρία του ρυπαίνει περισσότερο κατά τους κρατιστάς άριστους της κυβέρνησης σε σχέση με τις εγκαταλελειμμένες σαβούρες που σαπίζουν στα υπόστεγα του ΟΔΔΥ χρόνια τώρα μοντέλα του 2003 2004 κλπ πουλώντας τα στην αγορά θέτοντας και σε κίνδυνο τη ζωή ανυποψίαστων οδηγών αφού είναι χρόνια χωρίς συντήρηση και για το θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος στη προκειμένη αυτό το κατά το δοκούν που προείπα το έχουμε γραμμένο στα παλιά μας τα παπούτσια .
Τα παράβολα να εισπράξουν και ας εκπέμπουν και μαζούτ .
Στο καπάκι βάλε και τους έξτρα ΔΑΣΜΟΎΣ εισαγωγής που αυξήθηκαν έως και 200% στα παλαιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα του 2008 -2009 – 2012, 2014 2016,κλπ φτιάχνει την τέλεια συνταγή για κλείσιμο αρκετών εμπόρων αυτοκινήτων και διατήρηση παλαιού στόλου αυτοκινήτων.
Φυσικά αυτό φρενάρει εκτός των Ελλήνων εμπόρων αυτοκινήτων /φορτηγών / αυτοκινούμενων τροχόσπιτων /μοτοσυκλετών όλα τα τροχοφόρα δηλαδή .
Την ίδια στιγμή βάζει εμπόδιο και στην διακίνηση προϊόντων και στους Ευρωπαίους εμπόρους οι οποίοι θέλουν να εξάγουν ή και να εισάγουν απ’ την Ελλάδα.
Δε συζητάμε καν για τον τρόπο προκειμένου να γίνει εξαγωγή οχήματος διότι παραπέμπει σε ψυχιατρικού ενδιαφέροντος θέμα .
Βέβαια η Ελλάδα έχει καταδικαστεί αρκετές φορές απ’ την ευρωπαϊκή ένωση λόγω των δασμών αλλά συνέφερε να πληρώνουν το πρόστιμο σε σχέση με αυτά που εισέπρατταν και συνεχίζουν ακάθεκτοι.
Εδώ θέλω να σταθώ συμπολίτη μου και να σε ενημερώσω ότι το πρόστιμο αυτό το πληρώνεις εγώ ,εσύ και όλοι όσοι είχαν την ατυχία να πιστέψουν διαχρονικά πολιτικάντηδες με μόνο ορίζοντα τις επόμενες εκλογές .
Διάβασε έναν πίνακα του ΟΔΔΥ του 12/2021 τι αναγράφει η δημοπρασία τι αυτοκίνητα και τι μοντέλα κυκλοφορίας σου προσφέρουν του 1993 του 1995 και κάπου κάπου βλέπεις και κανένα του 2011 προκειμένου να προστατεύσουν το περιβάλλον .
(27 NOV 2021 ΟΔΔΥ )
Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που βγαίνουν προς εκποίηση ξεχωρίζουν αρχικά τα πιο καινούργια εξ αυτών, ένα Volkswagen up! του 2011 και ένα Volvo S60 D3 (πετρέλαιο) επίσης του 2011, με τιμές εκκίνησης τα 2.000 και 1.800 ευρώ αντίστοιχα.
Επίσης, με μόλις 300 ευρώ μπορεί κανείς να αποκτήσει Opel Astra του 1999 και Ford Focus του 2001, ενώ με 350 ευρώ διαθέσιμα είναι Honda HR-V του 1998, VW Polo του 1996, Fiat Punto του 1995, Suzuki Vitara του 1998 και Citroen Saxo του 2002.)
τη λίστα την έκανα αντιγραφή από το περιοδικό carandmotor.gr αφού τη σύγκρινα μ’αυτή της ΑΑΔΕ η οποία είναι ίδια )
Αυτοκίνητα που θα έπρεπε να βρίσκονταν στην ανακύκλωση και βάσει της παρεμπόδισης τους στην μετακίνηση εμπορευμάτων μέσα στην Ευρώπη σου να βρίσκονται όλοι αυτοί στη δικαιοσύνη..
Μέχρι το δέκα να ξέρει να μετράει κάποιος αμέσως θα αντιληφθεί για ποιό λόγο στην Ελλάδα ένα αυτοκίνητο μτχ του 2018 πληρώνει 50% επιπλέον Δασμό σε σχέση με να ολοκαίνουργιο στη βιτρίνα που κοστίζει τα διπλά χρήματα .
Είναι θέμα περιβάλλοντος και δημοπρατούν σαβούρες τελειωμένες του ΟΔΔΥ η απλά η χαρά τιμωρείται στο να αποκτήσει ο καθένας κάτι καλό και φθηνό και ευνοείται απ’ την άλλη μια συντεχνία εμπόρων καινούργιων αυτοκινήτων που τα έχουν καλά με τη κυβέρνηση προκειμένου να εξοντωθούν οι έμποροι μτχ αυτοκινήτων απ’ την μία και εσύ συμπολίτη μου να μην έχεις πλέον την επιλογή και να είσαι αιχμάλωτος του μονοπωλίου?
ο Βασίλης Μπλέτσης είναι μέλος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ !

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article