10.5 C
Kifissia
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Έγκλημα στο Ζηρίνειο, με γνωστούς δράστες! Γράφει ο Γιάννης Μαμουζέλος στο SPORTIME

Must read

Ο στίβος για ακόμα μία φορά με τα όσα γίνονται στο Ζηρίνειο δέχεται ένα ισχυρό… χτύπημα από τους γνωστούς δράστες!

Ο τίτλος θα μπορούσε να παραπέμπει σε  μυθιστόρημα ή αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδας ή ιστοσελίδας, αλλά –δυστυχώς- αφορά την οδυνηρή πραγματικότητα για το στίβο, στο ιστορικό αθλητικό Κέντρο της Κηφισιάς «Ιωάννης Ζηρίνης»!

Ο στίβος «ξηλώνεται δια περικοπής» και το άθλημα εξοβελίζεται δια της εις άτοπον απαγωγής, αφού όταν περιορίζεις τους διαδρόμους (ίσως και τους χώρους για άλματα), τότε δεν επιτρέπεις τη διεξαγωγή επίσημων αγώνων, οπότε το «θάβεις»!

Το τραγικό είναι (όπως και στα εγκλήματα πάθους…) ότι ο δράστης (σωστότερο να πούμε ότι εδώ έχουμε περισσότερους…) είναι γνωστός! Πρώτος και καλύτερος ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, που με κάποιες «γλαφυρές» ανκοινώσεις προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάτι που θυμίζει το κλασικό «τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε» των παλαιών ελληνικών ταινιών!

Είναι προφανές ότι υπήρχε μεθόδευση… Από καιρό γίνονταν έργα στο εσωτερικό του σταδίου, αλλά φαίνεται πως δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ επίσημα τι ακριβώς ετοιμαζόταν! Έτσι, ξαφνικά πριν 4-5 ημέρες τα σωματεία του στίβου που έχουν έδρα εκεί διαπίστωσαν ότι θα ξηλωθεί ένας ή δύο διάδρομοι στίβου για να επεκταθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου κι άρχισαν να διαμαρτύρονται, ξεσηκώνοντας φυσικά και τον ΣΕΓΑΣ και τον ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, που ανήκει στον ΓΣ Κηφισιάς, ένα ιστορικό και ισχυρό σωματείο στίβου!

Μόνο που ή «ξύπνησαν «καθυστερημένα οι στιβικοί ή τους …παραμύθιαζαν! Γιατί δεν μπορεί η ΠΑΕ Κηφισιά να καταθέτει αίτημα επέκτασης του ποδοσφαιρικού γηπέδου για να το χρησιμοποιεί ως έδρα πρωταθλήματος Super League 2 στις 13 Ιουνίου και ο δημοτικός ειδικός φορέας διαχείρισης «Δημ. Βικέλας» να συνεδριάζει και να αποφασίζει με πλειοψηφία 7 υπέρ 5 κατά την αδειοδότηση και την επομένη (Παρασκευή 17/6) οι μπολντόζες να είναι εκεί και να ξηλώνουν ταρτάν!

Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος Κηφισιάς, αν εννοούσε κατ΄ ελάχιστο όσα ισχυρίζεται στις ανακοινώσεις θα είχε ακολουθήσει άλλο δρόμο, καθαρό και έντιμο! Θα είχε καλέσει σε ανοικτή συνεδρίαση όλα τα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν το «Ζηρίνειο», θα είχε αναπτύξει όποιο σχέδιο εκσυγχρονισμού ή αναβάθμισης νόμιζε χρήσιμο και θα άκουγε γνώμες, λύσεις ή αντιρρήσεις!

Εδώ όμως, όσο καλόπιστος κι αν είναι κανείς δεν μπορεί να μη σκεφθεί ότι η μεταφορά έδρας της ΠΑΕ Κηφισιά κρύβει σκοπιμότητες και συμφέροντα και ουσιαστικά αποτελεί μια ακόμη προκλητική στήριξη μιας αθλητικής ανώνυμης εταιρίας και του ποδοσφαίρου εις βάρος άλλων αθλημάτων και αμιγώς ερασιτεχνικών σωματείων!

Κι αφού ο λαός λέει ότι «το χρήμα πρόδωσε τον Ιησού…» κατ’ αναλογία μπορούμε να εικάζουμε ότι οικονομικά (πιθανόν και πολιτικά…) συμφέροντα εξυπηρετούνται από την κίνηση αυτή! Όχι βέβαια ότι ο κ. δήμαρχος αύξησε κάποιον λογαριασμό του, αλλά ότι το «Ζηρίνειο» ως έδρα ποδοσφαιρικής ομάδας της περιοχής θα ωφελεί κάποιους άμεσα ή έμμεσα, πέραν από την ίδια την ποδοσφαιρική εταιρία…

Αυτό όμως με κανένα τρόπο δεν δικαιολογεί την «απορρύθμιση» της λειτουργίας και παραγωγικότητας άλλου αθλήματος με ιστορία και παράδοση εκεί και την «απονέκρωση» της αθλητικής δραστηριότητας, αφού μόνο προπονήσεις (κι αυτές με δυσχερέστερους όρους…) θα μπορούν να διεξάγονται!

Αλλά και για το ποδόσφαιρο θα υπάρχει το παράδοξο η πλάγια γραμμή του γηπέδου να είναι περίπου το διαχωριστικό με το στίβο και οι ποδοσφαιριστές είτε να βγαίνουν κάθε τόσο στο «ταρτάν» είτε να εκτελούν από εκεί τα πλάγια άουτ! Ωραία μυαλά έχουν οι μελετητές του σχεδίου…

Προφανές ότι η όλη  μεθόδευση επιδιώκει τη δημιουργία «τετελεσμένων», ώστε ακόμη και η δυνατότητα προσφυγής των θιγόμενων και διαφωνούντων στη Δικαιοσύνη να καθίσταται –ίσως- προβληματική και ατελέσφορη!

Ατελέσφορη φυσικά θα είναι και η αιτούμενη απ’ τον ΣΕΓΑΣ παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και του –δυστυχώς- μάλλον με διακοσμητικές αρμοδιότητες  και παρεμβατικές δυνατότητες ΓΓΑ, αφού εκείνος είναι ο εμπνευστής του νέου δόγματος « στήριξη των αθλητικών ΑΕ και των επιχειρηματιών τους με την παραχώρηση δημόσιων υποδομών»!

Ακριβώς γιατί το Κράτος παραμένει διαχρονικά ανίκανο να συντηρήσει, λειτουργήσει, αξιοποιήσει κάθε έργο που κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού/άγρια φορολογούμενου, και πάνω στην «απαξίωση» και «οικονομική ζημία» βρίσκουν πρόσφορη βάση οι διάφορες μακροχρόνιες παραχωρήσεις (κλειστά ΟΑΚΑ, Ανω Λιοσίων, συγκρότημα τένις ΟΑΚΑ, ΣΕΦ κ.α.)

Αλλά οι μπίζνες ενδιαφέρουν κυβερνήσεις, Κόμματα και πολιτικούς για πολλούς εμφανείς ή αφανείς λόγους! Τώρα μόνο αν βρεθεί κάποιος Πολυζωϊδης ή Τερτσέτης στη σύγχρονη ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί να εκδοθεί τάχιστα κάποια απόφαση απαγόρευσης/αναστολής «εκτέλεσης»! Δεν θα αφορά πρόσωπο, αλλά ένα άθλημα, το στίβο, την μήτρα όλου του αθλητισμού στην Ελλάδα!

ΠΗΓΗ : https://www.sportime.gr/spor/stivos/egklima-sto-zirinio-me-gnostous-drastes/

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article

Best Wordpress Popup Plugin