Τολμηρά στοιχήματα στον χρυσό: Θα φτάσει η τιμή του στις 4.000 δολάρια ανά ουγγιά;

0
269

Στην αγορά των option (δικαιωμάτων προαίρεσης) στο χρυσό, πακέτα ύψους 1,75 εκατ. δολαρίων στοιχηματίζουν ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα μπορούσε να τριπλασιαστεί σε ένα και πλέον χρόνο, ξεπερνώντας το μέχρι τώρα ιστορικό ρεκόρ του.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Νέα Υόρκη, άλλαξαν χέρια 5.000 τεμάχια option χρυσού που δίνουν στον κάτοχο το δικαίωμα να αγοράσει το πολύτιμο μέταλλο στα 4.000 δολάρια ανά ουγγιά τον Ιούνιο του 2021. Τα στοιχήματα πουλήθηκαν στα 3,50 δολ. ανά ουγγιά.

«Είναι σαν μία ασφάλιση ζωής 18 μηνών. Πώς θα μοιάζει ο κόσμος αν ο χρυσός βρεθεί στα 4.000 δολάρια «, δήλωσε ο Tai Wong, επικεφαλής  συναλλαγών επί παράγωγων μετάλλων στην BMO Capital Markets. «Ελπίζουν σε μια γρήγορη βίαιη κίνηση», είπε, αναφερόμενος στους ανθρώπους που αγόρασαν τα call options.

Τα συμβόλαια του χρυσού σκαρφάλωσαν σε επίπεδα ρεκόρ των 1.923,70 δολ. ανά ουγγιά το 2011, όταν η Fed εξαγόρασε πάνω από 2 τρισ. δολάρια χρέους για να τονώσει την αμερικανική οικονομία. Παρά το γεγονός ότι φέτος η τιμή του χρυσού έχει καταγράψει κέρδη 14%, παραμένει κατά 24% χαμηλότερα από το υψηλό όλων των εποχών.

 

Block trade in options market bets futures pass the 2011 record high

Ο χρυσός για παράδοση Φεβρουαρίου βρίσκονταν στα 1.460,80 δολάρια ανά ουγγιά, νωρίτερα στη Νέα Υόρκη. Τα συμβόλαια Ιουνίου 2021, που διαμορφώθηκαν στα 1.494,40 δολάρια την Τετάρτη, θα πρέπει να τριπλασιαστούν σχεδόν πριν από τη λήξη τους, προκειμένου τα call options που πουλήθηκαν να είναι κερδοφόρα για τους κατόχους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ