Τι κρύβει η επιχείρηση κομματικού ελέγχου του ΕΟΠΥΥ

0
44

[ad_1]

Έχει περάσει ένας μήνας από την αιφνιδιαστική δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο καταρτίσθηκε υπό άκρα μυστικότητα από τον υπουργό Υγείας και προορίζεται να μετατρέψει τον ΕΟΠΥΥ από αυτοτελή φορέα σε υποστηρικτική υπηρεσία του εκάστοτε υπουργού, ο οποίος θα πάρει στα χέρια του το μαχαίρι και ένα πεπόνι… αξίας 5,5 δισ. ευρώ ετησίως!
Είχε προηγηθεί η προσπάθεια κομματικής άλωσης του ΕΟΠΥΥ, το καλοκαίρι, με την αλλαγή της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου, ώστε να ελέγχεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Η θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε, όταν έγινε γνωστή η δεύτερη επιχείρηση άλωσης ενός αυτοτελούς, τεχνοκρατικού οργανισμού από το υδροκέφαλο, κομματικό κράτος της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων υποχρέωσε αρχικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να κάνει λόγο για «λάθος, για τη διόρθωση του οποίου ήδη συνεργάζονται οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ».
Αργότερα, όμως, η συζήτηση περί «λάθους» σταμάτησε και έκτοτε ο υπουργός Υγείας υπερασπίζεται το Προεδρικό Διάταγμα, αφήνοντας μετέωρη την υποτιθέμενη επαναπροσέγγιση του θέματος, σε διαβούλευση και με τον ΕΟΠΥΥ.
Έτσι, το εκτρωματικό Π.Δ. παραμένει σε ισχύ και παράγει έννομα…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ