Τι θα συμβεί στη Συρία. Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν

0
160

Επειδή πολλοί ακόμα ισχυρίζονται πώς θα επέλθει σύγκρουση με τον Συριακό στρατό του Άσαντ και τους Τούρκους, να θυμίσω κάτι σημαντικό σε αυτούς τους “ειδικούς”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΕΖΙΚΟ στην περιοχή. Είναι όλοι τους Τουρκμένοι και Σύροι αντικαθεστωτικοί και τζιχαντιστές. Οι ίδιοι δηλαδή που είχαν ισοπεδωθεί από τις δυνάμεις του SDF όταν Κούρδοι, Σύροι και ΗΠΑ είχαν επιχειρήσει εναντίον τους. Το ίδιο είναι και τώρα , μόνο όπου αντί για ΗΠΑ είναι η Ρωσία.

Η Τουρκία μετέχει μόνο με τεθωρακισμένα σε συγκεκριμένα σημεία (και μάλιστα μόνο με Μ60 και οχι με Leopard 2 ακόμα) και με βολές πυροβολικού και αεροπορίας. Δεν έχει στείλει καμία μονάδα πεζικού. Ίσως να επιχειρούν πολύ στοχευμένα ειδικές μονάδες τους, αλλά οχι σε μεγάλη κλίμακα.

Τον ρόλο των μαχητών τους, τον έχουν αναλάβει οι Τουρκμένοι και οι Σύροι ( ;;; ) αντικαθεστωτικοί.

Επιμένω και δεν βλέπω να υπάρξει κάποια σύγκρουση Τουρκικού στρατού με Συριακό ή Ρωσικό. Όποιες μάχες γίνουν θα είναι μόνο με τους παραπάνω και θα φανεί αν τελικά ισχύσει και η απαγόρευση των nofly zone από την Ρωσία με τα SU-35s πώς και τι θα κάνει η Τουρκία.

Δική μου πρόκριση σεναρίου με σημερινά δεδομένα είναι πώς η Τουρκία θα πάρει αυτό που θέλει , κερδίζοντας την ζώνη των 35χλμ ενώ παράλληλα θα πάει σε συνομιλιες με Άσαντ και Κούρδους υπό διαμεσολάβηση Ρωσίας για αυτό.

Είναι το σενάριο που συμφέρει άπαντες (εκτός από τις ΗΠΑ και θα φανεί σύντομα αυτό) και το πιθανότερο να συμβεί. Παράλληλα θα είναι και απαλλαγή από τον Ερντογάν από τον βραχνά της περιοχής (που ουσιαστικά θα επηρεάζει άμεσα μετά) και θα μπορεί να εστιάσει αλλού ύστερα (εντός συνόρων αλλά και πάνω σε εμάς).

Φυσικά επειδή ο Ερντογάν έχει δείξει σημάδια αλαζονείας δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο της σύγκρουσης με Άσαντ και Ρωσία, σε απόλυτο βαθμό. Όμως το θεωρώ πολύ δύσκολο να συμβεί.

#geopolitics_and_daily_news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ