Σφοδρή επίθεση Μακρόν: Ιστορική και εγκληματική η ευθύνη Ερντογάν στη Λιβύη

0
42

[ad_1]

Για «ιστορική και εγκληματική ευθύνη» της Τουρκίας, η οποία «διατείνεται ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στον ρόλο της Άγκυρας στην εμφύλια διαμάχη της Λιβύης, τον οποίο καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο.

Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από το Μέζεμπεργκ της Γερμανίας με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στην πρώτη δια ζώσης συνάντησή τους από την αρχή της πανδημίας του κοροναϊού, ο γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε την Τουρκία ως «τον πρώτο εξωτερικό παίχτη» στην υπόθεση της Λιβύης, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα «δεν σέβεται καμία από τις δεσμεύσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου» και εισάγει τζιχαντιστές από την Συρία.

«Πυρά» κατά Ρωσίας

Αν εισάγονται τρομοκράτες από την Συρία, «είναι απαράδεκτο και αποτελεί απειλή για τις γύρω χώρες αλλά και για την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Μακρόν και πρόσθεσε ότι καταδικάζει εντονότατα την στάση της Τουρκίας. «Διότι δεν ζητάμε από την Τουρκία κάτι διαφορετικό από αυτό που ζητάμε από την Ρωσία», η οποία από την πλευρά της, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, «παίζει με την ασάφεια», καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι στη Λιβύη δεν βρίσκεται ο ρωσικός στρατός, αλλά «ιδιωτικοί…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ