Σκάνδαλο Γουάινσταϊν: Εκρηκτικό το κοκτέιλ σεξ και εξουσίας

0
58

[ad_1]

Διεθνή σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες εναντίον του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, τον οποίο πολλές ηθοποιοί κατηγορούν για σεξουαλική επίθεση και βιασμό.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και διευθυντής του Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, σχολιάζοντας το θέμα κάνει κάποιες σημαντικές επισημάνσεις.

 

«Η εύκολη λύση είναι η η ηθικολογική, η ιστορία με τον κακό λύκο και την κοκκινοσκουφίτσα. Αυτή η προσέγγιση, όμως, αφαιρεί από την εικόνα τις κρυμμένες, βαθύτερες και σοβαρότερες αιτίες, που κρύβονται πίσω από την εύκολη ετυμηγορία για το “κτήνος”, το “γουρούνι”, τον “ανώμαλο άνδρα βιαστή της αθώας “παιδούλας”…

Στον κόσμο του σινεμά και των μεγάλων στούντιο, αλλά και στον κόσμο της τηλεόρασης, που η ματαιοδοξία είναι το υλικό που φτιάχνονται τα όνειρα, οι θύτες και τα θύματα δεν είναι τόσο εύκολο να διακριθούν», λέει.

Με τη βία μπορείς να καταστρέψεις τη δύναμη, αλλά δεν μπορείς να δημιουργήσεις, λέει η Χάνα Άρεντ. Η δύναμη είναι μία συλλογική επιλογή μίας ομάδας για να επιβιώσει, είτε πρόκειται για κράτος, είτε για μία αγέλη ζώων.

Από τη φυσική ρώμη των χιμπατζήδων, που έχουν όλο το χαρέμι, μέχρι τη…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ