Πτώση στη Wall Street μετά τις απειλές Τραμπ προς Μεξικό

0
102

Υπό ισχυρή πίεση βρίσκονται οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά τις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών σε εισαγωγές από το Μεξικό.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί αυτή τη στιγμή κατά 315 μονάδες ή σε ποσοστό 1,28%, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 36 μονάδες ή 1,29%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 107 μονάδων ή 1,43%.

Στο κόκκινο βρίσκονται και οι 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφει η μετοχή της Verizon (-4.14%).

Ο Αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε πάλι τις παγκόσμιες αγορές ανακοινώνοντας μέσω του λογαριασμού του στο twitter ότι θα επιβάλει δασμούς 5% σε όλα τα προϊόντα από το Μεξικό λόγω της παράνομης μετανάστευσης. Οι δασμοί θα αυξηθούν στο 10% την 1η Ιουλίου και κατά 5% στη συνέχεια κάθε μήνα έως το 25% εάν η χώρα δεν καταφέρει να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές προς τις ΗΠΑ.

“Οι δασμοί θα παραμείνουν στο επίπεδο του 25% εκτός και μέχρι το Μεξικό να σταματήσει σημαντικά τις παράνομες εισροές αλλοδαπών”, ανέφερε.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

On June 10th, the United States will impose a 5% Tariff on all goods coming into our Country from Mexico, until such time as illegal migrants coming through Mexico, and into our Country, STOP. The Tariff will gradually increase until the Illegal Immigration problem is remedied,..

77,7 E ember beszél erről

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

….at which time the Tariffs will be removed. Details from the White House to follow.

29,1 E ember beszél erről

Την ίδια στιγμή εντείνονται οι ανησυχίες για την εμπορική αντιπαράθεση με την Κίνα εν μέσω δημοσιευμάτων ότι το Πεκίνο προετοιμάζεται να υιοθετήσει σημαντικά αντίποινα κατά των ΗΠΑ. Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύματα έφεραν την κινεζική κυβέρνηση να εξετάζει να μειώσει τις εξαγωγές σπάνιων γαιών προκειμένου να πλήξει τις ΗΠΑ.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι δαπάνες των αμερικανικών νοικοκυριών επιβράδυναν τον Απρίλιο  μετά το άλμα του προηγούμενου μήνα, ενώ το προσωπικό εισόδημα εμφάνισε ισχυρή άνοδο.

Ειδικότερα, οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν 0,3% τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Αυτό σηματοδοτεί ραγδαία επιβράδυνση από το άλμα του Μαρτίου κατά 1,1% που αποτέλεσε την υψηλότερη αύξηση από το 2009.

Παράλληλα, το προσωπικό εισόδημα σημείωσε άνοδο 0,5% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας την υψηλότερη άνοδο αυτό το έτος.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,2% στις καταναλωτικές δαπάνες τον Απρίλιο με άνοδο 0,3% στο εισόδημα.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό,  αυξήθηκε 0,3% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα και 1,5% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Χωρίς να περιλαμβάνονται τα τρόφιμα και η ενέργεια, ο δομικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,2% και 1,6% αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ