Πρωτοποριακή θεραπεία κυστικής ίνωσης και στην Ελλάδα

0
169

[ad_1]

Ξεκίνησε στην χώρα μας η χορήγηση της θεραπείας Trikafta σε 30 ασθενείς με κυστική ίνωση. Η χορήγηση του φαρμάκου ξεκινά μέσω του προγράμματος ατομικής πρώιμης πρόσβασης που εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, έπειτα από διαπραγμάτευση με την φαρμακευτική εταιρεία.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο με τον επίτιμο πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Δημήτρη Κοντοπίδη και την πρόεδρο του Συλλόγου Άννα Σπίνου.

Στο υπουργείο έχει ήδη δημιουργηθεί Εθνικό Μητρώο για ασθενείς με κυστική ίνωση και όπως -για ακόμη μια φορά- τόνισε ο υπουργός Υγείας, η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα αποτελεί κύρια προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Κικίλιας: Παλεύουμε για αυτούς που δεν μπορούν και για αυτους που δεν έχουν

«Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για αυτούς που δεν μπορούν και για αυτούς που δεν έχουν. Για αυτό είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το υπουργείο Υγείας. Είμαι πολύ περήφανος για εσάς και χαίρομαι πάρα πολύ Δημήτρη που με θεωρείς φίλο σου, γιατί αυτό είναι ό,τι πιο ιερό υπάρχει στη ζωή», ανταπάντησε ο υπουργός Υγείας στον Δ. Κοντοπίδη ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Ήρθαμε σήμερα με 32…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ