«Παζάρια» Ερντογάν για το προσφυγικό – Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με απαιτήσεις

0
76

[ad_1]

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την προσεχή Δευτέρα ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο με το προσφυγικό, κι ενώ η Άγκυρα συνεχίζει ακάθεκτη την τακτική των προκλήσεων.

Λίγη μόλις ώρα μετά την προφανή προσπάθεια να επιβάλλει τους δικούς του όρους, υποστηρίζοντας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Άνγκελα Μέρκελ ότι η συμφωνία για το προσφυγικό «δεν λειτουργεί», ανακοινώθηκε πως ο τούρκος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη – εξπρές στις Βρυξέλλες όπου θα έχει σειρά επαφών με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους.

«Ο πρόεδρός μας σκοπεύει να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες για μια ημέρα, στις 9 Μαρτίου» ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ερντογάν, με τον τουρκικό Τύπο να μεταδίδει πως στην ατζέντα των συζητήσεων θα τεθούν η προσφυγική κρίση, η διευκόλυνση έκδοσης βίζας για τούρκους υπηκόους και τροποποιήσεις στην Τελωνειακή Ένωση ΕΕ – Τουρκίας.

Τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι φέρονται δυσαρεστημένοι από την πολιτική που ασκεί ο Ερντογάν, με τις χώρες – μέλη της ΕΕ να αποφασίζουν τη μη χορήγηση πρόσθετης χρηματοδότησης στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας μετανάστευσης του 2016,…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ