Πέμπτο ανοδικό σερί για τη Wall Street

0
94

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τελικά τις συναλλαγές σήμερα, Πέμπτη, οι δείκτες στη Wall Street με τον S&P να σημειώνει το πρώτο πενθήμερο ανοδικό σερί από τον Σεπτέμβριο και τον Dow από τον Οκτώβριο. Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένει το εμπόριο αλλά και το shutdown στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 122 μονάδων ή 0,51% στις 24.001,92, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,48% στις 2.597,42 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κέρδισε 0,42% στις 6.986,07 μονάδες.

Με τα σημερινά κέρδη τόσο το Dow Jones όσο και ο S&P 500 εξήλθαν από την περιοχή διόρθωσης.

Μπορεί το κλείσιμο να ήταν θετικό ωστόσο σήμερα οι δείκτες κινήθηκαν πτωτικά κυρίως λόγω της πίεσης που δέχτηκε ο κλάδος της λιανικής και των αερομεταφορών. Οι μετοχές της Macy κάνουν “βουτιά” 18% μετά την ανακοίνωση πως η αλυσίδα πολυκαταστημάτων περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη, τις πωλήσεις και το μεικτό περιθώριο, λόγω της μείωσης των πωλήσεων στα τέλη Δεκεμβρίου. Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Kohl’s και της Nordstrom. H American Airlines σημείωσε επίσης πτώση κατά 4% μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου.

Σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες στο Πεκίνο, η κινεζική κυβέρνηση έκανε λόγο για “εκτεταμένες, εις βάθος και λεπτομερείς” συζητήσεις οι οποίες έθεσαν τα θεμέλια για την επίλυση της διαμάχης.

Οι δείκτες στη Wall Street επίσης σημείωναν πτώση αρχικά καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί μετά τα στοιχεία στην Κίνα που έδειξαν ραγδαία επιβράδυνση των τιμών καταναλωτή και παραγωγού. Ειδικότερα, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο με τον χαμηλότερο ρυθμό σε διάστημα έξι μηνών, με 1,9% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν μόλις 0,9% που αποτελεί χαμηλό δύο ετών.

Στο επίκεντρο των επενδυτών και το shutdown με τον Αμερικανό πρόεδρο να ανακοινώνει πως ακυρώνει το ταξίδι του στο Νταβός. “Λόγω της αδιαλλαξίας των Δημοκρατικών για την ασφάλεια των συνόρων και για τη μεγάλη σημασία της ασφάλειας του έθνους μας, με κάθε σεβασμό ακυρώνω το ιδιαίτερα σημαντικό ταξίδι μου στο Νταβός της Ελβετίας για το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ,” δήλωσε ο Τραμπ με tweet του.

Την ανησυχία του για τον ύψος του αμερικανικού χρέους εξέφρασε το πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Τhe Economic Club of Washington D.C. Επίσης ο επικεφαλής ανέφερε πως η Fed έχει τη δυνατότητα να είναι υπομονετική όσο αφορά τα επιτόκια, λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 17.000στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 216.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 230.000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ