Ο Ερντογάν φιμώνει τους επικριτές του

0
79

[ad_1]

Όταν στις αρχές του μήνα άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και 20 αστυνομικοί ζήτησαν να ερευνήσουν το διαμέρισμά του, ο δημοσιογράφος Οκτάι Καντεμίρ φοβήθηκε για τα χειρότερα. Και αυτό διότι δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συλλαμβάνονται συχνά με ψευδείς κατηγορίες για τρομοκρατία.

Αντ’ αυτού, ένας από τους αστυνομικούς έβγαλε ένα κινητό κινητό τηλέφωνο από την τσέπη και του έδειξε ένα χιουμοριστικό tweet που είχε γράψει πριν από μερικές ημέρες για τον μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών σειρών για τους σουλτάνους που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα. «Με συνέλαβαν για παράβαση του άρθρου 130 περί προσβολής της μνήμης νεκρού. Μου είπαν ότι δυσφημίζω τους σουλτάνους…» δήλωσε ο δημοσιογράφος στον Guardian.

Μετά από μια νύχτα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ο Καντεμίρ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Η τακτική του Ερντογάν

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η περιπέτεια του Καντεμίρ αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία αστυνομεύει τον ψηφιακό κόσμο.

«Είναι πόλεμος κατά των λέξεων. Ακόμη και η χρήση της κουρδικής ονομασίας κάποιου πράγματος μπορεί να θεωρηθεί επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος σου» δηλώνει ο…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ